Prezenta cainelui la munca va scapa de stres – studiu

Potrivit unui studiu aparut in ultima editie a International Journal of Workplace Health Management, patronii dornici sa mareasca productivitatea salariatilor in aceasta epoca a concurentei necrutatoare ar trebui sa le dea voie sa-si aduca cainii de companie la birou.

Astfel, prezenta cainilor de companie la locul de munca poate contribui nu numai la reducerea stresului stapanilor, ci i-ar ajuta si pe ceilalti salariati sa treaca mai bine peste ziua de lucru, arata studiul aparut in ultima editie a International Journal of Workplace Health Management.

Se pare ca acest lucru ‘poate face o diferenta extrem de pozitiva’, a declarat AFP profesorul Randolph Barker de la Şcoala de Comert din Richmond (estul Statelor Unite), adaugand ca patrupedele ‘folosesc de fapt ca tampon eficient impotriva stresului’.

Studiul, desfasurat de cinci cercetatori, demonstreaza capacitatea cainilor de a deveni ‘solutii de stare de bine la pret scazut, usor accesibile pentru intreprinderi’. Cercetatorii au realizat studiul timp de o saptamana, pe 76 de salariati voluntari, impartiti in trei grupe: cei care si-au adus cainii la serviciu, cei care au animale, dar le-au lasat acasa, si cei care n-au animale, conform AGERPRES.