Președintele Iohannis, videoconferință despre situația din Suceava

Klaus Iohannis a convocat, pentru ora 16, o videoconferință alături prim-ministrul Ludovic Orban, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru și prefectul județului Suceava, Alexandru Moldovan, cât și reprezentanții instituțiilor locale.

„La solicitarea Președintelui României, domnul Klaus Iohannis, joi, 2 aprilie a.c., ora 16:00, va avea loc o videoconferință cu Prim-ministrul României, Ludovic Orban, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, prefectul județului Suceava, Alexandru Moldovan, și reprezentanți ai instituțiilor locale cu privire la situația epidemiologică de la Suceava”, se arată într-un comunicat al Administratiei Prezidențiale.

Județul Suceava are cele mai multe infectări cu coronavirus, 701 conform bilanțului prezentat joi, cele mai multe fiind leate de Spitalul Județean.

De altfel, ministrul Sănătății s-a deplasat în această dimineață la Suceava pentru pentru a gestiona situația după ce și noua conducere a Spitalului Județean a demisionat miercuri seară.

Conducerea Spitalului Județean Suceava – managerul Florin Filip și directorul medical Doina Ganea Motan – și-a dat demisia miercuri seară, acuzând o lipsă a medicamentelor.

Peste 50% dintre cadrele medicale din România infectate cu coronavirus sunt de la Suceava, adică 200 de cadre medicale de la spitalul județean: 45 de medici, 77 de asistenți medicali, 24 de infirmiere, 10 îngrijitoare și 44 de membri ai personalului auxiliar.

Situația de la Suceava este rezultatul unor decizii de management greșite ale fostei conduceri a spitalului, înlocuită de cea care și-a dat demisia miercuri seară.

Miercuri, președintele Klaus Iohannis i-a retras spitalului decorația ”Meritul sanitar” în grad de Cavaler, conferită în urmă cu un an, din cauza „deficiențelor constatate în perioada stării de urgență” provocate de pandemia de COVID-19, „de natură să anuleze orice rezultate meritorii obținute anterior”.

 

 

 

Sursa: europalibera.org