Presedintele Greciei in vizita la Bucuresti

Primul-ministru Călin Popescu-Tăriceanu s-a întâlnit la Palatul Victoria cu Preşedintele Republicii Elene Karolos Papoulias.

Primul-ministru Călin Popescu-Tăriceanu a declarat că România şi Grecia, ca state membre ale Uniunii Europene, pot constitui o “voce” puternică a sud-estului European, capabilă să-şi coordoneze poziţiile pe agenda europeană.

Susţinând poziţia premierului român, preşedintele elen Karolos Papoulias a subliniat că România, Bulgaria şi Grecia reprezintă deja un nucleu în această parte a Europei.

Cei doi demnitari au subliniat că România şi Grecia au interesul comun să sprijine, la nivelul Uniunii Europene, deschiderea unei reale perspective europene pentru Balcanii de Vest. În cadrul discuţiilor, premierul român şi preşedintele elen au abordat şi alte subiecte regionale de interes comun, cum ar fi situaţia provinciei Kosovo.

Primul-ministru Călin Popescu-Tăriceanu a apreciat că relaţiile economice dintre cele două state sunt foarte bune. „România este interesată de o participare mai activă a firmelor elene pe piaţa românească”, a subliniat premierul, adăugând că ţara noastră este un mediu foarte avantajos pentru investiţii.

Preşedintele elen Karolos Papoulias a subliniat că partea elenă doreşte dublarea schimburilor economice dintre cele două ţări. De asemenea, preşedintele Karolos Papoulias a mai arătat că este necesară şi o intensificare a relaţiilor culturale dintre România şi Grecia. (atitudinea.ro)