Premiile Industriei Vinului & Regina Vinului 2006

Patronatul National al Viei si Vinului, IBD/GTZ, Fratia Vinului si Clubul Presa de Vin au placerea de va anunta decernarea Premiilor Industriei Vinului si alegerea Reginei Vinului 2006 in data de 28 noiembrie, la Crowne Plaza, Bucuresti.

Evenimentul reprezinta apogeul anual al strategiei nationale de comunicare a vinului autohton, momentul de maxima vizibilitate si afirmare a identitatii si calitatii acestui produs de importanta strategica pentru Romania.

Premiile Industriei Vinului vor fi decernate de catre Clubul Presa de Vin (CPV), Asociatia Degustatorilor Autorizati din Romania (ADAR), Patronatul National al Viei si Vinului (PNVV), Fratia Vinului si IBD/GTZ pentru urmatoarele categorii:

1. Cel bine vandut vin imbuteliat (PNVV)
2. Cel bine vandut vin spumant (PNVV)
3. Cea mai buna participare la Festivinum (PNVV)
4. Premiul Special Pentru Promovarea Imaginii Romaniei (PNVV)
5. Producatorul cu cea mai mare plantatie viticola infiintata in 2005 (PNVV)
6. Specialistul anului (ADAR + PNVV)
7. Cel mai medaliat vin la concursuri internationale (ADAR)
8. Jurnalistul de vin al anului (Fratia Vinului)
9. Producatorul cu cea mai buna comunicare (CPV)
10. Cel mai reusit spot TV (CPV)
11. Cea mai buna campanie de promovare a unui produs (CPV)
12. Cea mai reusita eticheta (CPV)
13. „Omul la care nu ajungi niciodata” (CPV)
14. „Dealurile chimiei” (CPV)
15. Premiu Special IBD-GTZ
16. Premiul special al revistei “Media & Advertising”

Initiativa a IBD/GTZ, „Regina Vinului” nu mai este o noutate pentru Romania. Anul acesta, se va desfasura cea de-a treia editie a concursului care o va desemna pe aceea care va purta titlul de „Regina Vinului 2006”.

Regiunile viticole romanesti vor fi reprezentate in concurs de cate o „Printesa a Vinului” din regiunea respectivă. Printesele au fost desemnate in urma concursurilor regionale organizate cu acest scop de catre de o firma sau grup de firme de notorietate din industria vinului. In anii precedenti coroana Reginei a fost purtata de reprezentantele Banatului – Recas, respectiv Transilvaniei – Jidvei

Rolul Reginei este de a participa intens la promovarea vinului romanesc, prin prezenta sa la toate actiunile importante interne şi internationale de specialitate (targuri, conferinţe, zilele Romaniei, concursuri sau prezentari de vinuri etc).