Premierul Ludovic Orban a afirmat, duminică seara, că România se confruntă cu un număr mare de cazuri de COVID-19 din cauză că anumiți lideri de opinie au dus o „campanie perfidă” prin care au bagatelizat riscul pe care această boală îl poate avea asupra sănătății. De asemenea, Orban a arătat că fenomenul negării coronavirusului este „o campanie gândită în laboratoare”, despre care a sugerat că sunt coordonate de anumite state, pe care nu le-a numit, și care este aplicată în mai multe țări europene.
„Am ajuns aici dintr-un motiv foarte simplu: (...) datorită campaniei perfide care, din păcate, a fost derulată de foarte mulți, inclusiv lideri politici, care dau exemplu și care s-au comportat de asemenea natură încât să îi determine pe oameni să nu respecte regulile, să fie bagatelizat riscul asupra sănătății. Au fost prea mulți oameni politici, prea mulți lideri de opinie care au exprimat public îndoiala față de această epidemie, au bagatelizat riscul asupra sănătății dat de acest virus și, prin comportamentul public pe care l-au avut, pur și simplu i-au îndemnat pe oameni să nu respecte regulile”, a spus Orba, la B1 TV.
Legat de coronasceptici, premierul a afirmat că ei există nu doar în România, iar fenomenul pare „o campanie gândită în laborator și lansată în țări europene”.
„Sunt negaționiștii! Este un curent, despre care, sincer, eu vă spun că nu cred că un om care are o minimă educație și are cât de cât o minimă logică poate să creadă toate tâmpeniile care sunt rostogolite. E adevărat, într-o campanie care se pare că are o gândire, care nu se întâmplă numai în România, ci se întâmplă în multe țări, și pare, așa, că are cam același scenariu campania asta. Pare că e o campanie parcă e gândită în laborator și e lansată de pe diferiți suporți naționali în țările europene. Sunt absurde toate fake-urile acestea care sunt lansate pe online mai ales. Mă bucur că media clasică, media tradițională, totuși, nu s-a angrenat în acest soi de propagandă mincinoasă. Parcă scopul urmărit este acela să îi determine pe oameni să nu respecte regulile. Asta este de fapt! Iar cu cât numărul de oameni care nu respectă regulile este mai mare, cu atât numărul de persoane care se pot infecta crește, și cu cât crește numărul de persoane infectate, cu atât autoritățile trebuie să ia măsuri mai drastice, măsuri mai severe și să genereze o nemulțumire. Aici e un obiectiv politic, care arată clar că se urmărește ruperea încrederii între autorități de orice fel – autorități sanitare, autorități de toate tipurile – și cetățenii români”, a mai spus Orban.
Sursa: europalibera.org
Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro