Premierul este dispus sa mai taie in carne vie

Premierului Adrian Nastase pare sa-i placa postura de calau al Cabinetului pe care-l conduce. Si cum, o data cu cele trei “demisii sau demiteri”, a prins curaj, premierul Nastase declara ca, daca va fi nevoie, nu se va opri aici. Primul-ministru a anuntat ca masurile administrative vor continua si ca nu exclude, in viitor, inclusiv modificari in componenta Guvernului. “In aceste zile vor continua masurile administrative, tocmai pentru a elimina diverse tipuri de suspiciuni in legatura cu derularea unor dintre procedurile nationale, unele dintre ele foarte importante”, a afirmat seful Executivului. Premierul considera, pe de alta parte, ca demisia celor trei ministri – Hildegard Puwak, Mircea Beuran si Serban Mihailescu – a fost interpretata in mod eronat si ca aceasta masura “nu a fost inteleasa foarte bine”. “Un guvern (?) nu poate sa fie etern. De aceea, este normal ca echipa sa se schimbe, asa cum se schimba si echipele sportive. Unii dintre jucatori mai merg si stau pe banca la rezerve, poate va trebui sa aducem si alti jucatori in echipa. Ceea ce este important este ca echipa in ansamblu sa realizeze obiectivele asumate in programul de guvernare si aceasta este principala mea preocupare in acest moment”, a precizat Adrian Nastase.
De aceea, a continuat seful Executivului, “daca va mai fi nevoie in viitor de alte schimbari sigur ca le vom face”. Primul-ministru a mai spus ca, deocamdata, nu mai sunt necesare noi modificari in componenta Cabinetului, precizand ca daca ar mai fi fost nevoie si de altele le-ar fi facut acum.
Premierul Adrian Nastase a aratat ca masura de a realiza o remaniere partiala in legatura cu trei dintre portofoliile importante din Guvern s-a luat întrucat s-a considerat ca aceste modificari pot aduce mai multa credibilitate si mai multa eficienta. Deci, pana la urma, faza cu demisiile ministrilor a fost o poveste de adormit copiii. Ca, de fapt, aceste demisii au fost demiteri.