Premiera marca BCR pe piata romaneasca de capital – Obligatiunile Timisoara

Banca Comerciala Romana (BCR) si BCR Securities au castigat licitatia pentru a intermedia si distribui emisiunea de obligatiuni municipale pe care Primaria Municipiului Timisoara o va realiza pe piata interna de capital in valoare de 150 milioane RON.

«Aceasta emisiunea reprezinta cea mai mare finantare pe care o municipalitate o atrage de pe piata locala de capital, fiind si cea mai complexa. Prin mandatul obtinut, BCR a dovedit o data in plus ca este un sustinator si un partener real al comunitatilor locale», a declarat Marius Danila, Director Executiv al Directiei Managementul Grupului si Piete de Capital.

Emisiunea de obligatiuni pe care Primaria Timisoara o va realiza, in valoare de 150 milioane RON, cu o maturitate de 20 de ani este cea mai mare, ca valoare, de pe piata locala de capital. Montajul financiar prevede acordarea unui credit punte de 30 milioane RON si emiterea a 5 transe de obligatiuni in valoare de 30 milioane RON fiecare.

Fondurile astfel obtinute vor fi folosite pentru acoperi nevoile de finantare a proiectelor de investitii de interes local pe care municipalitatea intentioneaza sa le realizeze.

Castigarea acestei licitatii a condus la consolidarea pozitiei Grupului BCR pe segmentul obligatiunilor municipale, in acest an Grupul castigand toate licitatiile organizate pentru emiterea de obligatiuni municipale ale caror prospecte au primit avizul CNVM. In anul 2005, Grupul BCR a castigat licitatiile in cazul a 4 din cele 6 emisiuni de obligatiuni municipale care au avut loc pe parcursul anului (Medgidia, Bistrita, Navodari si Alba Iulia).

«Conditiile macroeconomice favorabile ne indreptatesc sa avem convingerea ca si alte administratii publice locale sau consilii judetene vor apela la finantari pe piata locala de capital. BCR a dezvoltat produse si servicii foarte competitive, destinate municipalitatilor, atat pentru a facilita realizarea de catre acestea de emisiuni de obligatiuni municipale, cat si pentru contractarea de credite bancare. Banca poate oferi municipalitatilor structuri mixte de finantare (credite bancare, servicii de intermediere si distributie de obligatiuni municipale), iar oferta noastra flexibila recomanda BCR drept principalul partener financiar al municipalitatilor», a adaugat Marius Danila.