Premiera in Romania: Neurostimulator impotriva durerii

iulie 21, 2015

Dr. Claudiu Matei, şeful Sectiei de Neurochirurgie a anuntat, la doi ani de la deschidere, că Spitalul Polisano a făcut deja demersurile pentru a accesa Programele Nationale de Sanatate, astfel încât pacientii care necesita tratament cu neurostimulator să poată fi operaţi de echipa de neurochirurgi la Sibiu, beneficiid de susţinere financiara din partea statului.

 

Programul ar urma să fie coordonat de dr. Sofia Nistor, neurochirurg specializat în Elveţia în terapii împotriva durerii la pacienţii cu dureri cronice.

“Se adresează pacienţilor care au avut numeroase intervenţii posibile în sfera coloanei, pacienti cu arteriopatii cronice de membre inferioare la care durerile sunt extrem de importante, pacienti cu diferite mononevrite, tetraparetici, spastici, la care se implantează un neurostimulator medular care are rolul de-a împiedica transmiterea impulsurilor dureroase pe zonele respective”, a explicat dr. Sofia Nistor.

 

Costurile unui astfel de implant nu sunt deloc mici pentru pacient, doar preţul unui stimulator depăşind 20 de mii de euro.

“Noi încercăm să intrăm în Programul Naţional. Nu este nicio clinica privata în România care sa fie acceptată pană acum, iar la stat se face la Bucuresti, dar sunt foarte puţine intervenţii. Cazurile sunt frecvente, merita investitia. Când pacientul nu va mai fi nevoit sa achite din buzunarul lui, va fi mai mare adresabilitate şi mai uşor şi pentru noi, ca medici”, a adăugat Sofia Nistor.

Sursa: Stiridesibiu.ro

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro