Premiera in Europa: Trei copii au fost operati cu succes pe cord inchis

O premiera in Europa, trei copii au fost operati cu succes pe cord inchis, datorita utilizarii noului software de vizualizare 3D, potrivit declaratiei data de administratorul spitalului de pediatrie din Toulouse. Este vorba despre un sistem de navigare 3D care este deja utilizat numai pentru adulti, intr-un spital din Creteil, in apropierea Parisului cat si in cateva spitale din Europa.

Noul sistem faciliteaza operatiile pe cale percutanata, care trec printr-o vena si evita operatiile pe cord deschis pentru acei copii care sufera de malformatii cardiace.

Acest software este dezvoltat de compania Philips si permite afisarea pe acelasi ecran si in 3 D a ecografiei inimii copilului si a razelor X la momentul introducerii sondei pe care o folosesc pentru refacerea malformatiilor cardiace, precizeaza profesorul Acar, cel care conduce proiectul de cercetare.

Potrivit cardiologului din Toulouse, aceasta noua tehnologie se integreaza intr-un proiect european. Vestea buna este ca patruzeci de copii ar putea beneficia de operatie cu ajutorul acestui software in anii urmatori.

 

Sursa: Agerpres