Premiera in cardiologia interventionala la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti Stand pentru bifurcatii

octombrie 5, 2012

Prof. Dr. Dragos Vinereanu, seful sectiei de cardiologie a Spitalului Universitar de Urgenta din Bucuresti, a realizat in premiera nationala, ieri, 03.10.2012, doua proceduri de implantare a unui dispozitiv numit stand pentru bifurcatii. Interventiile au fost realizate unor pacienti, de sex masculin, in varsta de aproximativ 60 de ani care sufereau de o boala coronariara ischemica cu angina pectorala severa.

Pentru prima oara la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti s-a utilizat un dispozitiv special care se monteaza in arterele inimii si permite: “ca in acele artere care se bifurca in doua ramuri sa se mentina atat vasul principal, cat si cele doua ramuri deschise. Este vorba despre ceea ce numim un dispozitiv special pentru bifurcatie sau stand pentru bifurcatie”, a explicat Prof. Dr. Dragos Vinereanu, seful sectiei de cardiologie a Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti.

Pacientii care au beneficiat de aceste dispozitive la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti: “aveau o patologie asemanatoare si anume, o varsta in jur de 60 de ani, cu boala coronariana ischemica, cu angina pectorala destul de severa, de mult timp si la care, procedurile simple prin care se insera tipurile obisnuite de dispozitive pe care le avem disponibile ar fi fost foarte complicate din punct de vedere tehnic si ar fi necesitat cel putin doua dispozitive, in loc de unul”, a sustinut Prof. Dr. Dragos Vinereanu, seful sectiei de cardiologie a Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti.

Spre deosebire de procedura standard, procedura realizata in premiera nationala la Spitalul Universitar permite o functionalitate mai buna a arterelor afectate si ofera si o serie de avantaje: “procedura este mult mai simpla, dispozitivul se introduce mai usor, in consecinta riscurile pentru pacienti sunt mai mici, timpul de iradiere este mai scurt, iar costul este mai redus prin faptul ca se foloseste un singur dispozitiv in loc de doua sau chiar trei dispozitive”, a precizat Prof. Dr. Dragos Vinereanu, seful sectiei de cardiologie a Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti.

Costul unei astfel de interventii poate ajunge pana la 1500 de euro, insa 75% din valoare poate fi acoperita printr-un program national al Ministerului Sanatatii.

Din echipa chirurgicala condusa de Prof. Dr. Dragos Vinereanu, seful sectiei de cardiologie a Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti au facut parte: Dr. Nicolae Florescu, medic primar SUUB-sectia cardiologie 2, Dr. Claudiu Stoicescu, medic specialist cardiologie, Dr. Vlad Vintila, medic specialist cardiologie, Dr. Cristian Udroiu, medic specialist cardiologie si Dr. Miroslaw Ferenc, medic specialist cadiologie si angiografie in Germania.

 

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro