Prajitorul de paine nu ar trebui sa lipseasca din nicio bucatarie

noiembrie 2, 2021

Probabil mulți dintre noi, atunci când ne aducem aminte de copilărie, asociază diminețile, înainte de plecarea la școală, cu mirosul de pâine prăjită din casă. Sandwich-urile de la micul dejun - pâine prăjită cu ou, pâine prăjită cu unt și miere sau pâine prăjită cu Nutella etc. - erau unul dintre lucrurile care făceau mai ușoară părăsirea așternutului cald dis de dimineață.

 

Dacă ți-e dor de pâinea prăjită sau vrei să mănânci mai sănătos, probabil primul pas pe care trebuie să-l faci este să-ți achiziționezi un prăjitor de pâine. Sau un toaster. Spune-i cum vrei. E același lucru.

 

Nutriționiștii sunt de acord: chiar dacă ții cură de slăbire, nu e recomandat să renunți de tot la carbohidrații din alimentația ta. Iar dacă tot trebuie să mănânci carbohidrați, alege atunci să mănânci pâine prăjită. E mai sănătoasă - fiind lipsită de apa din pâinea neprăjită -, iar dacă se poate să fie pâine din secară, cu atât mai bine.

 

Un prăjitor de pâine n-ar trebui să lipsească din nicio casă. Nu doar pentru beneficiile pâinii prăjite, ci și pentru că prețul unui toaster simplu, fără prea multe pretenții, este destul de redus, astfel că nu presupune un sacrificiu economic în niciun caz.

 

Apoi, există diverse tipuri de prăjitoare de pâine. Dacă ai o familie numeroasă, poate ar trebui să iei în calcul un toaster cu patru felii. Altfel, e suficient și unul simplu, cu două. În funcție și de dimensiunea feliilor pâinii tale preferate, ar trebui să ții cont și de dimensiunile prăjitorului. Unii preferă pâinea specială, toast, pentru prăjit, în timp ce alții n-ar renunța la pâinea lor preferată nici atunci când o prăjesc. Stai liniștit, există toastere de orice dimensiuni, potrivite pentru orice fel de pâine din comerț.

 

Dacă ești genul care ține să-și asorteze toate aparatele electrocasnice din bucătărie, trebuie să știi că și din punct de vedere al design-ului, ai o mulțime de variante. Există modele de prăjitor de pâine pe toate gusturile: simple, clasice, minimaliste, moderne, retro. În fine, de toate pentru toți. Evident, cu cât e un model mai exclusivist, e normal că va costa și mai mult.

 

Cât despre funcționalitate, din nou, avem mai multe tipuri de toastere. Există prăjitor de pâine vertical și prăjitor de pâine orizontal, în funcție de cum preferi să-ți prăjești pâinea.

 

Cele orizontale sunt cele la care așezi pâinea pe aparat, acesta se încălzește și prăjește pâinea prin intermediul unor rezistențe. Unul din avantajele acestui tip de toastere este că poți vizualiza nivelul de prăjire și, în plus, poți așeza diverse tipuri de pâine pe el, de mărimi și grosimi diferite. Mai mult, fiind un prăjitor orizontal, poți să pui direct brânză sau mezeluri peste felia de pâine pusă la prăjit.

 

La un prăjitor de pâine vertical, cel clasic, se introduc feliile de pâine în „picioare” și acestea vor fi expluzate atunci când sunt prăjite conform setării prestabilite de tine. Aici nu trebuie să întorci felia de pâine pentru a se prăji pe ambele părți, așa cum trebuie la un prăjitor de pâine orizontal. Pe de altă parte, nici nu poți folosi felii de pâine foarte groase, ci doar de lățimea maximă a orificiilor acestuia.

 

În fine, indiferent ce tip de prăjitor de pâine preferi, ar trebui să ai neapărat unul în casă. Fie și numai pentru a simți dimineața mirosul acela perfect al pâinii prăjite.

 

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro