“Poziţia copilului” a câştigat trofeul UCIN

Călin Peter Netzer, regizorul lungmetrajului “Poziţia copilului” a fost nominalizat la premiul pentru regie, luni seară în cadrul galei premiilor Uniunii Cineaştilor din România (UCIN). Acest premiu a fost acordat totuşi lui Adrian Sitaru pentru filmul “Domestic” dar şi lui Anca Damian pentru “O vară foarte instabilă”.

În cursa premiului pentru scenariu s-au aflat Marian Crişan cu filmul “Rocker”, Călin Peter Netzer cu “Poziţia copilului” şi Răzvan Rădulescu cu “Domestic”, cel din urmă câştigând şi acest premiu.

În cadrul galei UCIN de luni, 5 mai, premiul pentru cel mai bun film al anului a fost acordat lui Călin Peter Netzer pentru filmul “Poziţia copilului”, acesta câştigând şi premiul pentru cel mai bun regizor, pentru acelaşi film.

Luminiţa Gheorgiu a primit premiul pentru cea mai bună actriţă pentru rolul din “Poziţia copilului” iar premiul pentru cel mai bun actor i-a fost acordat lui Victor Rebengiuc pentru rolul din “Câinele japonez”

Din juriul galei au facut parte Răzvan Theodorescu, Şerban Marinescu, Cristian Tudor Popescu, Doru Mitran, Irina Gărdescu, Mihai Şurubaru, Ioana Corciova, Silvia Cusursuz, Călin Stănculescu, Ştefan Velniciuc si Cornelia Tăutu.