Pot sa am dinții mai albi și mai frumoși? Da, cu albirea dentară!

ianuarie 14, 2022

Studiile au demonstrat că persoanele care zâmbesc mai mult sunt percepute ca fiind mai sincere, mai încrezătoare și mai atrăgătoare pentru cei din jur. Atunci când zâmbim creierul nostru eliberează neuropeptide, proteine ce reglează o mare parte din procesele celulare și influențează creierul, corpul și comportamentul nostru. Cu toate acestea, trebuie să recunoaștem că uneori ne dorim să zâmbim mai mult, dar aspectul zâmbetului ne oprește din a ne exprimă această stare de bine. Fumatul, obiceiurile alimentare nesănătoase, consumul excesiv de vin roșu sau cafea, efectul anumitor medicamente, toate acestea favorizează schimbarea culorii dinților către alb-gălbui. 

Soluția medicală minim invazivă prin care putem avea dinții mai albi este albirea dentară, iar cea mai avantajoasă metodă din punct de vedere tehnologic este albirea dinților cu laser. Albirea dentară este o procedură cosmetică simplă și confortabilă, non-invazivă, care albește dinții cu două-trei nuanțe, într-o singură vizită în cabinetul stomatologic.

Există diverse metode de albire a dinților acasă, precum benzi de albire, pastă de dinți pentru albire, kit-uri de albire sau utilizarea unor tratamente naturiste, cum ar fi cel cu bicarbonat de sodiu. Cu toate acestea, dacă îți dorești să obții rezultate de lungă durată, să te bucuri de o procedură corectă și eficientă, atunci albirea dentară realizată de medicul stomatolog în cabinetul dentar este cea mai bună opțiune.

Procedura de albire dentară este recomandată pentru dinții naturali, deci persoanleor care nu au lucrări de restaurare estetică în zona frontală (fațete dentare, coroane dentare, plombe).

Cum decurge procedura de albire cu laser?

Este nevoie de o ședința de aproximativ 20-30 de minute, după care rezultatul se va putea observă imediat. Procedura presupune folosirea unui gel de albire pe baza de peroxid de hidrogen care este activat prin intermediul unui dispozitiv laser. Această manoperă dentară este extrem de confortabilă pentru pacient, fiind totodată, nedureroasă, sigură și rapidă. Totodată, procedura de albire dentară cu laser nu afectează smalțul dentar.

Efectele albirii dentare durează până la 2-3 ani, în funcție de structura dinților și de igienă orală a fiecărui pacient. După fiecare albire dentară cu laser recomandăm a nu se consumă produse alimentare colorate precum tutun sau cafea. Prețul pentru albirea dentară cu laser este în jur de 800-1000 de Ron, pentru ambele arcade (superioară și inferioară), un cost destul de permisiv, dacă ținem cont de faptul ca de exemplu, atunci cand vorbim de pret implant dentar acestea pot porni de la 1500-2000 de ron. 

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro