Postasii romani au dominat Balcaniada Marsul Factorilor Postali, castigand trei medalii de aur si doua medalii de bronz

Postasii romani au castigat trei medalii de aur si doua medalii de bronz la Balcaniada Marsul Factorilor Postali, competitie gazduita de Muzeul Civilizatiei Populare Traditionale din Dumbrava Sibiului.

Dupa ce a marsaluit pe distanta regulamentara de 5.000 de metri, romanca Andreea Arseni a trecut prima linia de sosire in competitia fetelor, fiind urmata de turcoaica Nebahat Atasoy si romanca Leontina Pop. Cea de-a treia postarita din Romania, Petrica Ciobanu, a obtinut o clasare pe locul al 7-lea.

In concursul pe echipe-fete, Romania a mai castigat o medalie de aur, devansand eternele rivale, echipele Turciei, careia i-a revenit argintul si Serbiei, care a obtinut bronzul.

In proba baietilor, postasul roman Constantin Branza s-a clasat pe locul intai dupa parcurgerea distantei de 10.000 de metri, locul al doilea fiind ocupat de Zoran Bursac din Serbia, in timp ce pe a treia pozitie a podiumului a urcat turcul Sebahatin Tartar. Romanul Silviu Balaita s-a clasat pe locul al 12-lea.

In proba pe echipe-baieti, sarbii si-au luat revansa, reusind sa obtina medalia de aur, fiind urmati de echipa administratiei postale din Turcia. Postasilor romani le-a revenit medalia de bronz in aceasta proba.

Balcaniada Marsul Factorilor Postali a avut loc pentru a saptea oara, in Romania, prima editie fiind gazduita de tara noastra in anul 1974. In lupta pentru medaliile puse in joc anul acesta au intrat 72 de concurenti, 27 de fete si 45 de baieti, din Romania, Republica Moldova, Grecia, Turcia, Muntenegru, Macedonia, Albania, Bulgaria si Serbia. Postasii au marsaluit pe o distanta de 10.000 de metri, iar postaritele pe o distanta de 5.000 de metri. Evenimentul a fost organizat de Posta Romana si Federatia Sindicatelor din Posta si Comunicatii. Editia de anul viitor a Balcaniadei urmeaza sa fie gazduita de Turcia.

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro