Posta Romana vine in ajutorul locuitorilor din zonele sinistrate

Compania Nationala Posta Romana va dona 400.000 de RON (4.000.000.000 lei vechi) pentru populatia care a avut de suferit din cauza inundatiilor de saptamana trecuta. Banii provin din vanzarea prin oficiile postale din intreaga tara a unei emisiuni filatelice.

Pentru a veni in intampinarea romanilor care vor sa fie alaturi de sinistrati, Posta Romana a decis sa nu perceapa comisioane pentru transmiterea donatiilor in lei, prin serviciul mandat postal, in contul �Solidaritatea� deschis de guvern. Aceasta facilitate este accesibila timp de trei luni si, in functie de solicitari, poate fi prelungita.

Totodata, angajatii Postei Romane vor colecta fonduri pentru cei 37 de postasi ale caror locuinte au fost inundate sau distruse de viituri.

“Tragedia prin care trec oamenii din zonele afectate de inundatii nu poate lasa indiferent nici un cetatean al Romaniei. Posta Romana a sarit in ajutorul celor care au avut de suferit in urma inundatiilor din Banat si suntem decisi sa contribuim si de aceasta data, in masura posibilitatilor noastre, la refacerea localitatilor lovite de dezastru. Ne-am mobilizat la maximum pentru ca in regiunile sinistrate cei evacuati sa beneficieze fara impedimente majore de serviciile postale, iar pensiile se acorda cu prioritate in localitatile sinistrate. De asemenea, in localitatile izolate din judetele Galati si Bacau trimiterile postale sunt transportate cu elicopterele puse la dispozitie de Ministerul Apararii Nationale”, a declarat Dan Mihai Toader, directorul general al CNPR.

Pentru reconstruirea si reconsolidarea celor 38 subunitati postale afectate de inundatii, compania va cere sprijinul Uniunii Postale Universale.

De asemenea, Posta Romana va distribui locuitorilor din zonele afectate de inundatii 15.000 de fluturasi cu informatii despre numerele de telefon la care pot suna in caz de urgente.