Posta Romana continua sa sustina copiii cu sindrom Down

Posta Romana a adunat 11.250 RON in cadrul licitatiei caritabile “Sperante si Culoare” organizate luni, 4 septembrie, la Marriott, pentru sprijinirea copiilor diagnosticati cu sindromul Down. In cadrul evenimentului au fost scoase la licitatie 20 de tablouri realizate de copiii de la cercurile de pictura “Culoare si Vis” din Curtea de Arges si Corbeni, judetul Arges, coordonate de profesoara Elena Stoica.

Licitatia caritabila reprezinta o alta etapa a campaniei de colectare de fonduri initiate de Posta Romana pentru sprijinirea copiilor cu sindrom Down. La inceputul acestei veri, compania a pus in vanzare, prin oficiile postale din intreaga tara, bratari de silicon. Banii stransi din comercializarea acestora, cat cei adunati in cadrul licitatiei caritabile vor fi donati Asociatiei Caritas Bucuresti si vor fi folositi pentru construirea, in Bucuresti, a unui complex de servicii in cadrul caruia se va acorda o atentie deosebita copiilor diagnosticati cu sindrom Down, dar si altor categorii de persoane cu handicap.

“Posta Romana a ales sa sustina copiii care sufera de sindromul Down tocmai pentru ca mesajul acestora sa devina cunoscut cat mai multor persoane care le pot oferi o mana de ajutor. Situatia lor in Romania este putin cunoscuta, iar demersurile societatii civile in acest sector sunt punctuale si eterogene. De aceea, Posta Romana a raspuns prompt apelului Asociatiei Caritas Bucuresti de a sprijini proiectul de construire a unui complex modern de servicii specifice in beneficiul copiilor cu sindrom Down”, a declarat Dan Mihai Toader, directorul general al Postei Romane.

Sponsorii evenimentului au fost JW Marriott, GPV, Omniasig si Asociatia D’Arte Da Vinci.