Te-ai mutat intr-o zona care nu este racordata la o retea de apa curenta? Ei bine, in acest caz, daca nu ai de gand sa astepti ani de zile pana sa vezi apa curenta curgand la robinete, este timpul sa iei masuri. Astfel, vei avea nevoie de un hidrofor sau de o pompa submersibila.
Apa curenta a devenit o necesitate in fiecare locuinta, gospodarie, etc. Este destul de solicitant sa scoti in fiecare zi apa din fantana, mai ales in familiile unde exista copii mici. Si unde mai pui si timpul pierdut in fiecare zi! O pompa sau un hidrofor iti vor simplifica si in acelasi timp iti vor face viata mai frumoasa. Vei realiza in cel mai scurt timp ca o astfel de investitie isi merita pe deplin banii.
Ce trebuie sa ai in vedere atunci cand decizi sa optezi pentru o pompa submersibila?
Adancimea de pompare este factorul care ar trebui sa iti dicteze alegerea. In cazul in care cauti o pompa care sa iti asigure apa la irigatii sau in casa, trebuie sa iei in calcul adancimea de la care va fi aceasta extrasa. De regula, pompele sublersibile se impart in 2 categorii: cele care extrag apa de la maximum 9 m adancime si cele care permit pomparea apei de la adancimi care pot ajunge si pana la 50 de m.
Te va interesa o pompa care sa iti asigure atat presiunea dorita, cat si debitul de care ai nevoie. Este esential sa iei in calcul si acest parametru, pentru ca atunci cand vrei un debit ridicat, va fi necesara o pompa cu o capacitate care sa faca fata la asta. In aceasta situatie, evita pompele cu capacitate redusa, chiar daca sunt mai ieftine. Pompa va rezista o perioada, insa la un moment dat va ceda in urma suprasolicitarii.
Ultimul aspect de care sa tii cont, dar nu si cel din urma, este modul in care va urma sa folosesti pompa. Daca intentionezi sa o folosesti la alimentarea casei cu apa, o pompa de ape curate este cea mai potrivita. In cazul in care urmeaza sa o utilizezi la evacuarea apelor reziduale, vei avea nevoie de o pompa de ape murdare. In acest caz vei tine cont si de dimensiunile impuritatilor ce vor trece prin pompa si vei alege fie una de drenaj cu tocator, fie fara.
La ce sa fii atent cand alegi un hidrofor?
Toate hidrofoarele de pe shop-einstal.ro sunt prevazute cu functii speciale. Si in acest caz, este bine sa tii cont de cateva elemente. De exemplu, presostatul este un dispozitiv responsabil cu reglarea presiunii la care porneste si se opreste hidroforul. Presiunea de pornire se poate regla prin intermediul acestui dispozitiv in concordanta cu presiunea din vasul hidoroforului. Astfel, pompa va functiona in conformitate cu setarile de presiune ale presostatului. Cu cat dimensiunile rezervorului sunt mai mari, cu atat mai rare vor fi pornirile si opririle, fapt ce prelungeste durata de viata si incetineste uzura pompei.
Pompa submersibila sau hidrofor?
Chiar daca ambele echipamente sunt destinate aceluiasi scop, este important de adus la cunostinta principiile de functionare diferite. Hidroforul aspira apa din put si se monteaza deasupra acestuia. Pe de alta parte, pompa submersibila este introdusa in apa, pana la fundul putului si impinge apa din adancuri spre suprafata.
O alta deosebire se refera la capacitatea de automorsare a pompei submersibile, spre deosebire de hidrofor care trebuie amorsat manual. In acest caz, alegerea unei pompe submersibile te poate scuti de un efort in plus.
In functie de aceste repere, fiecare va alege in consecinta. Chiar daca pretul este factorul determinant in majoritatea achizitiilor, cand vine vorba de pompe sau hidrofoare acest factor nu se mai aplica. Trebuie mizat pe calitate, nicidecum pe costuri, atunci cand se doreste o investitie de durata. Shop-einstal.ro pune la dispozitia celor interesati pompe submersibile si hidrofoare la un raport pret-calitate avantajos.
Comunicat preluat de pe LivePr.ro » Pompa submersibila sau hidrofor? Tu decizi!
Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro