Polonia vine la Bookfest 2014

Salonul de Carte Bookfest este organizat de Asociaţia Editorilor din România şi se va desfăşura la Romexpo în perioada 28 mai – 1 iunie 2014. Institutul Polonez din Bucureşti va participa în data de 27 mai, de la ora 11, la conferinţa de presă ce va deschide oficial Salonul Internaţional de Carte Bookfest, ediţia a IX-a. Aceasta va avea loc la librăria Bastilia, unde vor fi anunţate evenimentele speciale organizate de către Institutul Polonez din Bucureşti. Conferinţa va fi ţinută de redactorul-şef al revistei “Dilema Veche”, Mircea Vasilescu.

În cadrul conferinţei, vor fi prezentaţi invitaţii Poloniei, cât şi programul evenimentelor ce vor avea loc pe toată durata Bookfest. La conferinţă vor participa: E.S Marek Szczygiel, ambasadorul Republicii Polone în România, Grigore Arsene, preşedintele Asociaţiei Editorilor din România, Piotr Marciszuk, preşedintele Federaţiei Europene a Editorilor şi Leszek Bialy, director adjunct al Institutului Polonez.

Leszek Bialy a declarat recent că “participarea Poloniei ca ţară invitată la Bookfest 2014 este cu siguranţă cel mai important proiect al Institutului Polonez din acest an şi unul dintre cele mai importante evenimente organizate de Institutul Polonez din Bucureşti. Suntem mândri că putem prezenta literatura polonă cititorilor români în cadrul unei manifestări de amploarea Bookfest”.

Evenimentele organizate de Insitutul Polonez vor avea loc la Romexpo, la standul Poloniei, aflat în pavilionul C4. Totodată înaintea cât şi în timpul evenimentului, în tot oraşul se vor desfăşura evenimente legate de Bookfest.