Polonia votează pentru alegerile europarlamentare. Este a treia oară când polonezii merg la urne în mai puțin de un an, după alegerile naționale și cele regionale.La cele mai recente, alegerile regionale, prezența la vot a fost mai mică decât s-a preconizat, în special în zonele urbane.
În Spania, aproximativ 38 de milioane de alegători își pot exprima votul pentru cei care îi vor reprezenta în viitorul legislativ european. Anul acesta, Spania trimite în Parlamentul de la Bruxelles 61 de membri, cu doi mai mulți decât anul trecut. Dacă la alegerile europarlamentare din 2019 prezența la vot a fost de de peste 60 la sută, rămâne să aflăm care câți spanioli vor ieli la vot anul acesta, având în vedere că societatea este puternic polarizată.
Croații merg la vot pentru Parlamentul European pentru a treia oră de când țara a aderat la Uniune în 2013. Croația va avea 12 eurodeputați, același număr ca și în actuala legislatură. Sunt 3,5 milioane de alegători înregistrați pe listele electorale permanente.
Slovenia câștigă încă un mandat în Parlamentul European. Cei 1,7 milioane de electori din Slovenia merg la urne pentru alegerea celor nouă reprezentanți în viitorul Parlament European, cu un eurodeputat mai mult decât în actuala legislatură. Fostă țară iugoslavă, Slovenia a profitat mult după aderarea la Uniunea Europeană.
Pentru cele mai recente știri:
https://euronews.ro/
Abonați-vă la canalul nostru de Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCbATDExtWstHnwWELZnXNZA
Urmăriți-ne și pe Social Media:
https://whatsapp.com/channel/0029VaCnS0e4Y9luISUdOk1n
Tweets by euronewsro
https://www.facebook.com/ro.euronews
https://www.instagram.com/euronews_romania
@euronews.romania
Sursa: Youtube / Euronews Romania
Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro