Politisti antidrog au folosit armamentul din dotare pentru retinerea unor traficanti de droguri

La data de 21.07.2005, poliţişti din cadrul I.G.P.R. – B.C.C.O.A. Bucureşti au reuşit prinderea în flagrant a membrilor unei grupări de traficanţi de droguri care îşi desfăşura activitatea pe raza sectorului 3 şi în comuna Voluntari, jud. Ilfov.

Reţeaua era formată din C. Ştefan, de 22 ani, I. Iulian, de 29 ani, N. Cristian Marian, de 27 ani, toţi domiciliaţi în Bucureşti şi P. Emil, de 26 ani, din Voluntari, jud.Ilfov.

Iniţial, poliţiştii i-au prins în flagrant, în comuna Voluntari, pe N. Cristian Marian şi P. Emil, care aveau asupra lor 2 grame de heroină, pe care intenţionau să le vândă, la preţul de 30 RON /doza.

Cu ocazia cercetărilor, s-a stabilit că drogurile găsite asupra celor doi proveneau de la C. Ştefan şi I. Iulian.

Urmare a acestui fapt, în aceeaşi noapte, în jurul orei 22.30, în zona B-dului Fizicienilor, sector 3, Bucureşti, au fost depistaţi şi

reţinuţi cei doi, în timp ce se deplasau cu un autoturism marca MERCEDES, condus de C. Ştefan.

În momentul reţinerii, conducătorul auto nu s-a supus somaţiilor poliţiştilor, a încercat să iasă din blocadă, rănind doi dintre ofiţerii antidrog şi avariind două autoturisme.

În această situaţie, poliţiştii au executat, după somaţiile legale, 4 focuri de avertisment în plan vertical şi două focuri în roata stânga-spate a autoturismului MERCEDES, reuşindu-se astfel oprirea acestuia şi imobilizarea ocupanţilor.

În maşină au fost găsite sumele de 2.000 RON şi 200 Euro, care, stabilindu-se că provin din vânzarea drogurilor, au fost ridicate în vederea confiscării,.

Tot cu ocazia cercetărilor, s-a stabilit că C. Ştefan nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule.

Cei patru au fost prezentaţi D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Bucureşti, care a dispus cercetarea lor în stare de retinere pentru comiterea infracţiunilor de trafic de droguri, faptă prev.şi ped. de art.2 alin.1 şi 2 din Legea 143/2000, distrugere, faptă prev.şi ped. de art.217 C.P. şi conducerea unui auvehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere, faptă prev.şi ped. de art.78 din O.U.G. 195/2002, urmând a fi prezentaţi Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă.

Cantitatea de heroină traficată de grup în perioada de funcţionare, a fost de cca. 1,5 kg, valoarea drogurilor fiind de aproximativ 200.000 RON.