Politist in flagrant in judetul Olt

In 2 februarie 2006, lucrătorii Direcţiei Generale Anticorupţie – Olt din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor au reuşit realizarea unui nou flagrant, reţinând astfel un agent de poliţie, ce primise o sumă importantă de bani pentru a nu pune în aplicare un mandat de executare a pedepsei, emis pe numele unui oltean, condamnat la 3 ani închisoare pentru ucidere din culpă.

Agentul de poliţie Marin Z. din cadrul Inspectoratului de Poliţie al judeţului Olt a pretins şi primit suma de 45 milioane lei (ROL), de la un bărbat din municipiul Slatina, care, în luna ianuarie 2005, a accidentat mortal o altă persoană, în timp ce conducea autoturismul proprietate personală, sub influenţa băuturilor alcoolice.

Pentru fapta comisă, bărbatul a fost condamnat la 3 ani închisoare cu executarea pedepsei, în luna decembrie 2005, Judecătoria Olt emiţând un mandat de executare a pedepsei, ce a fost înaintat IPJ Olt pentru punere în aplicare.

Profitând de faptul că, în conformitate cu atribuţiile de serviciu trebuia să ducă la îndeplinire mandatul emis de judecătorie, agentul de poliţie Marin Z. s-a întâlnit cu condamnatul, menţionându-i că îl poate ajuta să scape, în schimbul unei sume importante de bani, deoarece „treaba este extraordinar de complicată”.

În baza autodenunţului făcut de doljean, lucrătorii Direcţiei Generale Anticorupţie – Dolj împreună cu procurorul anchetator din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt şi reprezentanţi ai Serviciilor de Informaţii şi Protecţie Internă Olt şi Dolj au organizat flagrantul, în seara zilei de 02.02.2006, agentul de poliţie fiind reţinut în timp ce primea o parte din banii solicitaţi, respectiv 10 milioane lei (ROL) – restul de 35 milioane lei, primindu-i anterior, conform declaraţiilor denunţătorului.

A fost întocmită lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită şi favorizarea infractorului, cel în cauză fiind prezentat, în cursul zilei de astăzi, Tribunalului Olt care a dispus arestarea preventivă pe o perioadă de 29 de zile.