Politist arestat pentru luare de mita

Agentul principal V.M. din cadrul Biroului pentru Străini al judeţului Dolj – reţinut în cursul zilei de ieri, în urma flagrantului realizat de către Serviciul Teritorial Anticoruptie Dolj (Directia Generală Anticorupţie) şi procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj – a fost arestat preventiv pentru 29 zile, în baza mandatului emis de Tribunalul Dolj.

Agentul principal a solicitat suma de 500 Euro denunţătorului în scopul acordării unei vize de intrare şi eliberării permisului de sedere în România unui cetăţean turc.

La data de 15.11.2005, la Serviciul Teritorial Anticorupţie Craiova a fost înregistrat un autodenunţ privind un agent principal din cadrul Biroului pentru Străini al judeţului Dolj.

Din cuprinsul autodenunţului a rezultat că în luna septembrie 2005, un cetăţean turc a solicitat prin intermediul Ambasadei României în Turcia acordarea vizei de intrare în ţară şi lungă şedere în România, avizul fiind negativ din partea autorităţilor române, întrucat nu erau îndeplinite condiţiile legale.

În acest context, denunţătorul l-a contactat pe agentul principal V. M. pe care l-a rugat să facă demersurile necesare acordării vizei de şedere în România. Poliţistul a asigurat că se va ocupa personal de obţinerea vizei, în schimbul sumei de 300 Euro.

Urmare a unei noi solicitări facute la Ambasadă de către cetăţeanul turc, poliţistul V. M. a dat aviz favorabil fără a mai face vreo verificare, solicitând suma de 500 Euro, cu precizarea că îl va ajuta sa promoveze şi interviul ce urma să îl susţină la eliberarea permisului de sedere în România.

La data de 23 noiembrie a.c., în urma cooperării cu procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj şi cadrelor aparţinând Serviciului Informaţii şi Protecţie Internă Dolj, s-a realizat prinderea în flagrant a agentului, la sediul IPJ Dolj, bancnotele fiind tratate chimic, înscrise şi consemnate în proces-verbal.

După ce a primit banii, sesizând că ceva nu este în regulă, poliţistul a aruncat în foc, într-o sobă aprinsă, cele 5 bancnote de 100 Euro, din care au fost însă recuperate 2 fragmente pe care se disting seriile bancnotelor înregistrate. Totodată, în buzunarele gecii agentului, precum şi pe una din mâinile sale a fost identificat praf fluorescent. (MAN)