Poliţia din Dubai foloseşte Google Glass

Poliţia din Dubai a început să folosească Google Glass ca parte a unui program de a reduce infracţiunile în trafic. Un oficial al poliţiei a confirmat pentru Gulf News faptul că în această săptămână ofiţerii de poliţie testează accesoriul, adaugând şi faptul că departamentul a creat două aplicaţii specifice: una pentru a poza şi încărca în baza de date respectivele poze, iar a doua pentru a identifica anumite maşini după numărul de înmatriculare.

Nu este stabilită înca data când poliţia va folosi acest accesoriu la o scară mai mare, dar colonelul Khalid Nasser Al Razooqi a declarat pentru Gulf News că dacă această perioadă de probă va decurge bine, aceştia vor adopta tehnologia odată ce Google Glass ajung pe piaţă.

Scopul este ca această tehnologie să sporească securitatea atât pentru civili cât şi pentru poliţie, deşi sunt anumite îngrijorări legate de intimitate. The American Civil Liberties Union (ACLU), şi-a arătat sprijinul pentru utilizarea acestui accsoriu în cadrul poliţiei, punând accent pe importanţa folosirii lui în cadrul unor reguli stricte.

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro