Politia a identificat patru suspecti care au anuntat amplasarea de bombe

În urma unor activitati specifice desfasurate, poliţişti ai Serviciului de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog, din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Teleorman, au reuşit identificarea suspecţilor de ameninţări cu amplasarea de bombe în mai multe instituţii publice, făcute la sfârşitul lunii ianuarie şi în prima decadă din lunii februarie 2005.

Aceştia sunt: L. Florian, de 18 ani, din comuna Tiganesti, P. L. A., de 13 ani, din municipiul Turnu Magurele, C. C. A., de 14 ani, din comuna Lisa şi D. Ioana, de 18 ani, din municipiul Rosiori de Vede.

Astfel, in data de 30.01.2005, L. Florian a apelat, de pe un telefon mobil, serviciul unic de urgenta 112 Teleorman, ameninatand cu plasarea unei bombe in incinta Primăriei Comunei Tiganesti.

La data de 31.01.2005, minorul P. L.A. a apelat, de pe alt telefon mobil, serviciul 112 Teleorman, amenintand cu plasarea unei bombe la Palatul Cotroceni.

La aceeasi data, minorul C. C. A., prin acelasi mod, de pe un telefon mobil, dorind sa faca o gluma, a apelat serviciul 112 Teleorman, amenintand cu plasarea unei bombe in incinta Şcolii Generale Lisa.

D. Ioana, a apelat, in data de 9.02.2005, serviciul 112 Teleorman, de pe un telefon mobil, amenintand cu plasarea unei bombe in Municipiul Turnu Magurele.

Potrivit competenţelor, dosarul penal privind faptuitorii a fost declinat in favoarea Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Biroul Teritorial Teleorman.

In cauza au fost efectuate cercetari sub aspectul savarsirii de catre cei patru faptuitori a infractiunii de „ amenintare cu folosire de materiale explozive,” fapta prevazuta de art.37, pct.2 din Legea nr.535/2004, unde se precizează că: „Ameninţarea adresată unui stat, unei organizaţii internaţionale sau unei persoane fizice ori juridice cu folosirea armelor biologice, a materialelor nucleare, a altor materiale radioactive sau a materialelor explozive, în scop terorist, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 12 ani.”