PODCAST La limita rezistenței. O privire lucidă în secțiile de ATI

Cu toate necunoscutele pandemiei de COVID 19, un lucru a fost clar de la început: doar unul din doi medici de Terapie Intensivă mai profesează încă în România. Acum, realitatea se descompune în detalii și mai alarmante – România are nu doar spitale, ci chiar județe cu un singur anestezist.
Când oamenii mor în așteptarea unui pat de Reanimare, e firesc să ne întrebăm cum stăm cu adevărat în secțiile etanșe, văzute deseori ca ultimă gară. A folosit în vreun fel răgazul celor opt luni? Cine îi va suplini pe doctorii care au emigrat? Cum s-ar traduce, în spitale, intrarea în „logica medicinei de dezastre”?

Despre realitatea din secțiile de Reanimare, dincolo de discursuri politice, am vorbit cu profesorul universitar Dorel Săndesc, șeful Clinicii ATI de la Spitalul Județean din Timișoara și vicepreședintele Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă. Fost secretar de stat în două guverne, e medicul la analiza căruia au apelat, în ultimele zile, și președintele, și premierul.

On the Record este un podcast săptămânal produs de Recorder și susținut de Banca Transilvania. Ne găsești pe toate aplicațiile importante:

Apple Podcasts – https://apple.co/3gHqYYN
Google Podcasts – https://bit.ly/2Ewi8Qp
Spotify – https://spoti.fi/34Cks2O

 

 

Sursa Youtube