PODCAST. Discordia americană. Ce lasă Trump lumii și celor două Americi

La trei zile de la alegerile americane, Casa Albă e încă în ofertele caselor de pariuri. După Donald Trump, voturile la distanță ar fi putut foarte bine să nu se mai numere câtă vreme predicțiile din primele ore îi dădeau un avantaj la urne. În seria contrastelor cu care a obișnuit întreaga lume, ieșirea lui intempestivă a venit la scurtă vreme după ce Joe Biden se anunțase optimist.

Dar indiferent cine va depune jurământul în ianuarie, credibilitatea și forța Statelor Unite ale Americii sunt în declin și vor rămâne așa o vreme.

Ne închipuim azi cum s-ar fi sfârșit alegerile în absența unui virus care a ucis până acum 200.000 de oameni în State. Aflăm cât s-au preocupat americanii de documentele din laptopul lui Biden Jr. în care apărea menționată și România. Înțelegem, în final, ce administrație i-ar fi mai favorabilă Europei și de ce trumpismul nu va dispărea odată cu plecarea lui Trump de la Casa Albă, oricând ar fi să fie.

Explicațiile vin de la Sorin Adam Matei, prodecan al Colegiului de Arte Liberale și profesor de științe ale comunicării la Universitatea Purdue” și de la Aurelian Crăiuțu, profesor de științe politice la Universitatea din Indiana și doctor în filosofie politică al Universității Princeton.

On the Record este un podcast săptămânal produs de Recorder și susținut de Banca Transilvania. Ne găsești pe toate aplicațiile importante:

Apple Podcasts – https://apple.co/3gHqYYN
Google Podcasts – https://bit.ly/2Ewi8Qp
Spotify – https://spoti.fi/34Cks2O

 

 

Sursa Youtube