PlayStation 3 disponibila din martie la Flamingo

Reţeaua Flamingo va lansa, în luna martie a acestui an PlayStation 3, noua consolă a celor de la Sony. Începând din această lună şi românii se vor putea bucura de înalta tehnologie din domeniul jocurilor, consola putând fi găsită în magazinele Flanco World, Flanco, Flamingo Computers şi Future Shop. Această lansare vine după succesul avut de PlayStation 2, consola înregistrând în anul 2006 vânzări de peste 5000 de unităţi în reţelele magazinelor Flanco şi Flamingo.

Cea mai dorită consolă de joc la nivel mondial este deja comercializată de trei luni în S.U.A. şi Japonia, înregistrând un adevărat succes din punct de vedere al vânzărilor, lucru preconizat şi pentru ţara noastră, având în vedere notorietatea de care se bucură predecesorii PlayStation şi PlayStation 2.

Oficialii Grupului Flamingo se declară multumiţi de succesul înregistrat de consolele PlayStation până în prezent şi în acelaşi timp încrezători în ceea ce priveşte PlayStation 3:

„Această lansare face parte din strategia anunţată de Flamingo, de a pune accentul pe segmentul de entertainment, de a îmbunătăţi experienţa de cumpărare şi în acelaşi timp de a aduce la dispoziţia cumpărătorilor cele mai noi produse electronice şi electrocasnice.”, a declarat Jiri Rizek CEO Flamingo Group. „PlayStation 3 reprezintă următoarea generaţie de sisteme de divertisment şi de aceea estimarea vânzărilor PS3 pentru 2007 este de aproximativ 1000 de unităţi vândute. Trebuie să avem în vedere că această tehnologie abia se lansează la noi în ţară şi deocamdată nu putem fi siguri de reacţiile consumatorilor autohtoni. Cu toate acestea, credem că va avea un viitor, cel puţin la fel de bun ca şi celelalte console PlayStation”.

Anul trecut, piaţa jocurilor video a fost estimată la o valoare de 28,5 miliarde de dolari, aflându-se în creştere continuă încă din 1984. Se preconizează că anul 2007, va fi anul consolelor în România, acest lucru datorându-se ieftinirii componentelor hardware şi software prin eliminarea taxelor vamale, care reprezentau aproximativ 25% din preţul final.

PS3 aplică cele mai noi tehnologii pentru a crea un nou univers de experienţe interactive multimedia de înaltă definiţie, permiţând gamerilor să experimenteze un mod de joc apropiat de realitate, să vizioneze filme la standardul High Definition şi să stocheze, muzică, jocuri şi alte materiale într-un singur loc folosind hard discul integrat PS3. Noua consolă se va găsi în reţelele de magazine Flanco World, Flanco, Flamingo Computers şi Future-Shop, şi va putea fi achiziţionată la preţul de 2.299 RON. (atitudinea.ro)