Plati electronice pentru obtinerea liberului de vama prin BCR

Banca Comerciala Romana (BCR) a semnat, recent, cu Autoritatea Nationala a Vamilor (ANV) un acord privind decontarea electronica a datoriei vamale.

Serviciul oferit de BCR se adreseaza persoanelor juridice care desfasoara activitati de import – export si permite acestora decontarea datoriei vamale prin mijloace informatice, chiar de la sediul firmei prin utilizarea serviciului MultiCashBCR/e-BCR, sau de la ghiseele bancii, in vederea acordarii de catre autoritatea vamala a liberului de vama, in aceeasi zi cu data platii.

Serviciul permite plata unor tipuri de taxe datorate vamii, precum: taxe vamale, TVA, venituri cu destinatie speciala din comisionul pentru servicii vamale, accize incasate din vanzarea produselor petroliere, alcool si bauturi alcoolice, tutun, cafea, etc.

De asemenea, permite birourilor vamale utilizarea formei electronice a Ordinului de Plata pentru Trezoreria statului pe suport hartie, care reprezinta dovada necesara pentru acordarea liberului de vama marfurilor destinate importului sau exportului.

Noul serviciu oferit de BCR simplifica procedura de lucru dintre clienti si Autoritatea Nationala a Vamilor, intrucat permite transmiterea automata a informatiilor in conditii de rapiditate si siguranta, reducandu-se astfel timpul necesar clientilor BCR pentru obtinerea liberului de vama.

Un atu important este acela ca serviciul BCR ofera posibilitatea achitarii integrale a datoriei vamale la oricare din cele 78 de birouri vamala situate pe intreg cuprinsul tarii. Importatorii si exportatorii pot beneficia de acest serviciu pe baza de abonament lunar, in valoare de minim 10 EUR.
(BCR)