Planul eficient de business continuity: reducerea investitiilor in stocarea datelor

septembrie 10, 2010

Grupul Agora a organizat Conferinta de Tehnologie Agora cu tema Storage & Business Continuity, la Hotel Intercontinental din Bucuresti.

In orice discutie despre stocare, se porneste de la trei idei si anume faptul ca, anual, rata de crestere a datelor se ridica la aproximativ 80%, afirmatie valabila atat pentru intreprinderile mici, cat si pentru organizatiile mari. A doua afirmatie este mai mult un avertisment si se refera la faptul ca indiferent cate masuri de fiabilitate ar fi luate, tot exista pierderi de date si intreruperi de servicii. Si aici se incadreaza problemele de hardware si de sistem, urmate indeaproape de erori umane. Ultima afirmatie este chiar un avertisment dur, care mentioneaza ca 93% din companiile care isi pierd datele, in general, mai devreme sau mai tarziu dispar de pe piata a sustinut Cristian Mierlea, IT Infrastructure Solutions Business Unit Manager Crescendo (partener HP).

In continuare Daniel Tanase, Technology Sales Consultant, Fujitsu Technology Solutions, a vorbit despre reducerea cu 50% a investitiilor pe care o companie le-ar putea face in mod normal in capacitati de stocare, folosind solutii de stocare bazate pe tehnologii Fujitsu si NetApp. Reducerea costurilor in momentul achizitiei implica utilizarea resurselor existente, reducerea capacitatii de stocare necesare si a spatiului in data center, precum si protectia datelor cu mai putine resurse. In acest fel, in final vom descoperi ca o sa cumparam mai putina capacitate de stocare.

Serban Zirnovan, Enterprise Business Manager, DELL Romania, a subliniat faptul ca in prezent exista o crestere inimaginabila a datelor. Potrivit unui raport publicat de IDC in luna mai 2010, universul digital va creste de 44 de ori pna in 2020, iar datele nestructurate de 67 de ori. Dar nu numai datele cresc, ci si tehnologia pe care o folosim. Vorbim de spatii virtualizate, de tehnologii virtualizate, care cresc de la o zi la alta. O a doua problema cu care ne confruntam este diversitatea informatiei si faptul ca aceasta este nestructurata. Un al treilea aspect este complexitatea retelelor pe care le folosim. Nu in ultimul rnd, exista o necesitate de a fi conform cu norme si legi care se aplica fiecarui domeniu in parte - financiar, medical etc., zone in care informatia este critica si se patreaza pe perioade lungi de timp. Dell a realizat prin gama de dispozitive de stocare EqualLogic PS o infrastructura dinamica, inteligenta, care sa furnizeze serviciile de care este nevoie, atunci cnd este nevoie.

In incheiere, dl. Gabriel Leca, Solution Sales Consultant, Maguay, a prezentat un nou produs de la Microsoft, System Center Data Protection Manager 2010, o solutie de backup pentru produse Microsoft, dar care se integreaza si in medii eterogene. Principalul beneficiu al acestei solutii este mecanismul prin care se realizeaza backup-ul. DPM 2010 monitorizeaza blocurile ocupate de un fisier, copiind doar acelea care au fost schimbate de la ultimul backup. Avantajele imediate se regasesc in cresterea considerabila a vitezei de backup.

Evenimentul a fost promovat cu ajutorul partenerilor media PRWave, PRWave Directory, MediaLook, Smart FM, Agora News, IT Trends si Digital Trends. Alti parteneri: Byblos, iNES, DigiSign, D-Link.

Despre Conferintele de Tehnologie Agora
Conferintele de Tehnologie Agora reprezinta o suita de manifestari menite a prezenta solutii concrete pentru administratia publica centrala si/sau institutiile financiar-bancare, telecom, utilitati si marile companii. Conferintele de Tehnologie Agora sunt organizate in Bucuresti si se adreseaza factorilor de decizie si directorilor IT din marile corporatii.
Detalii la www.agora.ro .

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro