Placa video Gainward cu chipset NVIDIA® GeForce

Lansarea oficiala a acestui chipset a avut loc Luni, 05.06.2006 in California conform comunicatului de presa lansat de reprezentantii Nvidia.

‘SANTA CLARA, CA—IUNIE 5, 2006—NVIDIA Corporation (Nasdaq: NVDA), liderul mondial în tehnologia procesoarelor de grafică programabilă, a anunţat astăzi noul NVIDIA® GeForce 7950 GX2, cea mai rapidă placă video din lume, disponibilă imediat la partenerii add-in card ai companiei.
GeForce 7950 GX2 este mai rapid cu 72% decât cardurile single-GPU de top de pe piaţă din acest moment , exploatând pe o singuă placă puterea a două unităţi de procesare grafică GeForce 7950 (GPU).

“GeForce 7950 GX2 este o placă minunată pentru utilizatorii de jocuri care caută performanţă absolută
într-o soluţie de placă video single”, a declarat Ujesh Desai, director general al GPU desktop la NVIDIA. “Cu astfel de putere de procesare, gamerii pot arunca rezoluţia monitorului la o rezoluţie de 2560×1600 pentru experienţă extremă high definition în jocuri .”

GeForce 7950 GX2 furnizează un set de caracteristici redutabile care includ:
• două GPU-uri care lucrează simultan pe o singură placă video — sporind radical nivelul performanţei single-card
• 48 conducte de procesare a pixel-ilor, 16 vertex shader, bandă de memorie de 76.8 GB pe secundă şi 24 miliarde de texeli per secundă rată de încărcare pe un singur card
• 1GB de memorie video rapidă GDDR3 pe un singur card
• suport DVI dual-link— pentru înalta definiţie, display-uri cu ecran plat panoramic care suportă rezoluţii de până la 2560×1600 pentru o experienţă de joc HD ultra-realistă.
• Suport hardware de accelerare H.264 cu ajutorul tehnologiei NVIDIA PureVideo™ —combinaţia de procesoare video HD şi software produce o experienţă video de calitatea unui home-theatre HD
• Capabil de protecţie a conţinutului digital în bandă largă (HDCP)
• Suport pentru tehnologia Quad NVIDIA SLI —permite integratorilor autorizaţi să combine puterea a două plăci video GeForce 7950 GX2 astfel încât să sporească radical puterea de calcul grafică.’

Continuam campania “Fii primul, fii diferit!” pe durata intregului an. Astfel partenerii nostri vor fi primii care intra in posesia “produselor fierbinti”. Vor fi diferiti, prin noutatile din domeniu hardware oferite clientilor lor.