Pistol ascuns langa roata de rezerva

Lucratorii vamali si poliţiştii de frontiera din cadrul P.T.F. Nadlac – jud Arad, au descoperit, ascuns intr-un autoturism condus de un cetatean olandez, un pistol de autoaparare cu gaze calibru 9 mm si 162 de cartuse cu gaz iritant.

Ieri, in jurul orei 15.00, s-a prezentat pentru a iesi din tara, calatorind cu un autoturism marca Mitshubishi, cetateanul olandez, de origine turca, Mehmet E., in varsta de 43 de ani.

Procedand la efectuarea controlului specific de frontiera, echipa unica formata din lucrator vamal si politist de frontiera, a descoperit, ascuns langa roata de rezerva a autoturismului, un pistol de autoaparare cu gaze marca „DRAGON”, calibru 9 mm si 162 de cartuse cu gaz iritant, calibru 9 mm.

Barbatul a sustinut ca detine arma pentru autoaparare si nu a stiut ca trebuia sa o declare la trecerea frontierei.

Ca urmare a celor constatate, lucratorii vamali au retinut armele si munitia conform reglementarilor in vigoare si le-au predat politistilor de frontiera aradeni, care i-au intocmit cetateanului olandez actele premergatoare inceperii cercetarii penale sub aspectul nerespectarii regimului armelor si munitiilor, la finalizarea cercetarilor barbatul urmand sa fie prezentat procurorilor pentru luarea masurilor legale ce se impun.

151.500 euro, ascunsi pe corpul si in bagajele unui cetatean italian

Lucratorii vamali si politistii de frontiera din cadrul P.T.F. Bors – jud. Bihor, au depistat un cetatean italian, care intentiona sa introduca ilegal in Romania 151.500 euro, pe care ii ascunsese pe corp si in bagaje.

Ieri, in jurul orei 19.00, la P.T.F. Bors, s-a prezentat pe sensul de intrare in tara, in vederea efectuarii formalitatilor de trecere a frontierei, cetateanul italian Nicola A., in varsta de 45 de ani, aflat intr-un autoturism marca „BMW”, alaturi de doi conationali.

Desi a fost intrebat in mod repetat daca au bunuri si sume de bani de declarat, Nicola A. a declarat numai 2.000 Euro, motiv pentru care, actionand in baza unor informatii, lucratorii vamali si politistii de frontiera, in exercitarea atributiilor prevazute prin lege, au procedat la efectuarea unui control amanuntit al pasagerilor si al vehiculului.

Cu aceasta ocazie, a fost gasita, ascunsa in manecile hainei pe care o purta cetateanul italian, suma de 100.000 euro, iar intr-o pereche de sosete aflate in bagaj, suma de 49.500 euro.

Avand in vedere faptul ca banii nu au fost declarati la trecerea frontierei, s-a luat masura retinerii in vederea confiscarii de catre autoritatea vamala a sumei de 141.500 Euro, iar diferenta de 10.000 Euro a fost restituita cetateanului italian, conform Normelor BNR, precum si HG nr. 151/96, urmand ca respectivul sa fie amendat contraventional, potrivit reglementarilor legale in vigoare. (Agenţia Naţională de Administrare Fiscală)