Piramide descoperite cu ajutorul Google Earth

august 14, 2012

Cu ajutorul imaginilor fotografiate de sateliti si tranmise pe Google Earth, s-ar putea sa se fi descoperit doua noi complexe de piramide. Specialistii nu pot spune cu certitudine daca imaginile surprinse sunt intr-adevar piramide. Pentru a determina natura formelor trebuie sa se efectueze cercetari pe teren.

Unul dintre complexe are o forma distincta de piramida si se intinde pe o arie de aproximativ 42,6 metri. Acest complex cuprinde trei formatiuni mai mici asezate intr-un mod similar cu alinierea piramidelor de pe Platoul Giza.

Al doilea posibil complex contine patru formatiuni care par a fi piramide de dimensiuni mai mari decat in primul complex. Doua dintre formatiuni au o latime aproximativa de 76,2 metri. Celelalte doua presupuse piramide au in jur de 30 metri latime. Acest al doile site, cu o latime de peste 180 metri, are la randul sau un aranjament clar.

Ambele complexe au fos descoperite de catre arheologul specializat in cercetari prin satelit, Angela Micol din Maiden, Carolina de Nord, Statele Unite. Omul de stiinta are o experienta de peste 10 ani in domeniul arheologiei prin satelit, descoperind si alte vestigii antice cu ajutorul Google Earth. Pasionata de arheologie inca din copilarie, Angela a reusit sa gaseasca utilizand Google Earth o serie de alte posibile situri arheologice, printre care si un oras subacvatic in apropierea coastei peninsulei Yucatan, descoperire cae a starnit interesul comunitatii arheologice internationale.

Complexele de piramide au fost confirmate ca fiind inca nedescoperite de catre egiptologul Nabil Selim. Cu un portofoliu larg de piramide descoperite, Nabil a spus ca formatiunile mai mici, cele care au in jur de 30 mtetri latime, sunt similare ca dimensiuni cu piramidele din a XIII-a Dinastie Egipteana. Totusi, este nevoie de un studiu mai atent pentru a vedea daca apartin intr-adevar acelei ere.

Descoperirile Angelei Micol au fost trimise la egiptologi, care urmeaza sa faca o serie de cercetari mult mai amanuntite la fata locului pana cand vor putea confirma sau infirma teoria conform careia formatiunile apartin familiei piramidelor.

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro