Persoanele care isi incep viata sexuala la o varsta prea frageda sau prea inaintata, decat varsta medie, prezinta un risc mai mare de a dezvolta probleme de sanatate mai tarziu, conform unui nou studiu.
Folosind datele obtinute in cadrul unei experiment realizat in anul 1996, pe 8000 de americani adulti, cercetatorii au gasit ca acele persoane care si-au inceput viata sexuala la o varsta relativ frageda, prezentau un potential mult mai mare de a se imbolnavi de boli trasmisibile pe cale sexuala-incluzand un numar mare de parteneri si o istorie a experientelor sexuale sub influenta alcoolului.
Pe de alta parte, atat cei care si-au inceput viata sexuala prea devreme cat si cei care si-au inceput-o prea tarziu, prezentau un risc mai crescut de a intampina probleme sexuale. Acest aspect a fost valabil mai ales pentru barbati ale caror probleme erau legate de dificultatea de a mentine o erectie si de a atinge orgasmul.
A intarzia debutul vietii sexuale ar putea “crea riscuri de sanatate care te impiedica sa te dezvolti normal din punct de vedere emotional, cognitiv si al relatiilor interpersonale, care sunt cruciale pentru a avea o viata sexuala satisfacatoare si o stare generala de bine.” a declarat un coordonator al proiectului.
In medie, respondentii au declarat ca au trait prima experienta sexuala la varsta de 17-18 ani. Acele persoane care si-au inceput viata sexuala la aproximativ 14 ani, au fost considerate prea “precoce” iar cei care au debutat la varsta de 22 de ani sau mai tarziu, erau considerati prea in varsta pentru acest moment.
Rezultatele sunt publicate in American Journal of Public Health.
Sursa: Reuters (www.reuters.com)
Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro