Picior necrozat de la o muscatura de sarpe

Se crede ca o anumita specie de vipera – Bothrops – a cauzat leziuni atat de grave incat va fi necesara amputarea piciorului afectat.

Victima, o adolescenta in varsta de 13 ani, facea parte dintr-un trib aflat intr-o zona izolata din Venezuela. Desi efectele muscaturii au fost vizibile imediat, ea nu a primit tratament corespunzator timp de aproximativ o luna. In cele din urma, a fost transportata la un spital din Caracas, abia dupa ce membrii tribului sau au realizat ca remediile locale nu au efectele scontate.

Muscatura sarpelui veninos a cauzat necroza – moartea prematura a celulelor. Testurile au fost distruse aproape in totalitate, lasand piciorul putrezit si cu un aspect mumificat.

Din nefericire, amputarea membrului afectat nu garanteaza faptul ca victima va supravietui. Conform publicatiei Daily Star, medicul Arun Ghosh a declarat ca totul depinde de specia de sarpe care produce veninul. Acesta s-a raspandit in intreg organismul, asa ca toti muschii corpului sunt atrofiati. „Si celalalt picior este slabit. Este posibil ca victima sa decedeze”, a adaugat medicul.

Vipera Bothrops, unul dintre cei mai veninosi serpi din lume, este foarte comuna in Venezuela. Veninul este foarte puternic si solutia pentru contracararea efectelor acestuia este administrarea de anti-venin cat mai repede dupa muscatura.