Pianul Călător ajunge la Bucureşti

A patra ediţie a turneului Pianul Călător organizat de Centrul Cultural Media Radio România, Asociaţia Culturală Accendo şi Radio România Cultural, va avea loc la Sala Radio din Bucuresti, pe 23 si 25 aprilie.

Un recital extraordinar şi un concert cu Orchestra Naţională Radio dedicate muzicii de calitate, cât şi celui mai mare compozitor al tuturor timpurilor, Mozart, au avut premiera la Piteşti pe data de 3 aprilie iar la Brasov pe 10 aprilie.

Solistul şi în acelaşi timp dirijorul, Horia Mihail a interpretat împreună cu filarmonicile din cele două oraşe Concertul nr. 12 în la major pentru pian şi orchestră, Concertul nr. 20 în re minor pentru pian şi orchestră şi Concertul nr. 23 în la major pentru pian şi orchestră.

Iniţiatorul şi directorul artistic al proiectului Pianul Calator, Oltea Şerban-Pârâu a declarat: “Odată ajunşi la a patra ediţie a turneului Pianul Călător, ne aflăm în situaţia de a căuta noi rute pentru a rămâne în atenţia publicului. Un program 100% Mozart reprezenta partea de success sigur, dată fiind popularitatea muzicii mozartiene în rândul publicului românesc. Curajul, partea de noutate, era practic pariul pe care pianistul Horia Mihail l-a pus cu el insuşi, acela de a încerca să se afle singur cu orchestra şi pianul pe scenă într-un program de trei concerte, fiind pentru prima dată solist şi dirijor, asa cum se întampla de altfel cu aproape 250 de ani în urmă”.

Recitalurile vor avea loc în data de 10 mai în Parcul Herăstrău şi 11 mai în Parcul Cişmigiu, cu sprijinul ARCUB.