Petitia Dosarului Mineriadei din 13-15 iunie 1990

ASSP-UB – Asociatia Studentilor in Stiinte Politice – Universitatea din Bucuresti USR – Uniunea Studentilor din Romania si ASUB – Asociatia Studentilor din Universitatea Bucuresti, au intocmit o petitie referitoare la situatia dosarului Mineriadei din iunie 1990. Consideram ca intrucat nici dupa 15 ani nu cunoastem vinovatii, orice amanare a aflarii adevarului plaseaza justitia intr-o situatie rusinoasa. Stim ca minerii au fost chemati, stim ca minerii au facut ordine cu bata printre intelectuali, cunoastem actele de vandalism, dar nu-i stim pe cei responsabili.

Petitia, prezentata mai jos, insotita de manifestul pentru normalitate, va fi inaintata Procurorului General, Procurorului Anchetator, Consiliului Suprem al Magistraturii si Ministrului Justitiei, in speranta ca “se va face lumina”.

Ii invitam pe toti cei care doresc ca Justitia sa isi faca datoria, sa vina luni, 13 iunie, in Piata Universitatii, pentru a semna aceasta petitie.

Luni, in Piata Universitatii , vom instala o urna in care toti participantii, semnatari sau nesemnatari ai petitiei, vor introduce un “buletin de vot” pe care vor scrie numele celor pe care ii considera vinovati pentru producerea evenimentelor din 13-15 iunie 1990.
Rezultatul votului va fi anuntat Luni la ora 16.