Peste 5.000 pachete de tigari, ascunse printre struguri

Lucratorii vamali si politistii de frontiera din Punctul de Trecere a Frontierei Albita au descoperit, in remorca tractata de un autoturism marca Lada Niva, ascunse in ladite cu struguri, peste 5.000 de pachete de tigari, pe care doua moldovence intentionau sa le comercializeze in municipiul Brasov.

Astazi, in jurul orei 05.30, s-a prezentat in Punctul de Trecere a Frontierei Albita pentru a intra in tara, cetateanul din R. Moldova Gheorghe L., in varsta de 22 de ani, la volanul unui autoturism Lada Niva, insotit de Olga I., in varsta de 50 de ani, si Nadejda F., 52 de ani, din R. Moldova. Autoturismul tracta o remorca plina cu ladite cu struguri, ce urmau a fi vanduti in Brasov, conform declaratiilor femeilor.

In timpul controlului, lucratorii vamali si politistii de frontiera au constatat ca in ladite, sub struguri, se aflau saci de plastic in care erau ascunse diverse cantitati de tigari, in total 4.288 pachete de tigari “Plugarul”, 400 pachete de tigari “L&M” si 470 pachete de tigari “Saint George”. Cele doua femei au afirmat ca au cumparat tigarile din Chisinau si ca de fapt ele constituiau scopul real al activitatii comerciale pe care urmau sa o desfasoare in municipiul Brasov.

Intreaga cantitate de 5.158 de pachete tigari, avand valoarea in vama de 9.120 RON, a fost retinuta in vederea confiscarii de catre autoritatea vamala, conform prevederilor din Regulamentul de aplicare a Codului vamal al Romaniei (H.G. nr. 707/2006), cetatenelor Olga I. si Nadejda F. aplicandu-li-se cate o amenda contraventionala in valoare de 3.000 RON, potrivit legislatiei in vigoare. (ANV)