Peste 40% dintre romani isi doresc sa lucreze de acasa

Odata cu cresterea rapida si marea penetrare a Internetul, in conditiile in care tot mai multe familii au acces la Internet, mersul firesc al lucrurilor ne dicteaza ca inclusiv conditiile de munca se vor schimba si tot mai multi oameni se vor orienta sa lucreze de acasa. Timpul salvat si o balanta mai buna serviciu- familie concureaza cu atmosfera si interactivitatea de la birou. Site-ul de recrutare BestJobs a realizat un sondaj in randul a 1.567 de romani, utilizatori ai serviciului, pentru a afla daca e bine sau nu sa muncim de acasa.

Intrebarea `V-ati gandit la posibilitatea de a lucra de acasa?` a avut urmatoarele raspunsuri:

36% Da, as dori sa-mi ofere compania oportunitatea
35% Nu am aceasta posibilitate si nici nu vreau
11% Am posibilitatea dar prefer sa vin la birou
10% Lucrez de acasa si sunt satisfacut
8% Lucrez de acasa dar nu merita

In prezent in Romania exista aproape 6 milioane de utilizatori de Internet, cifra care reprezinta peste o treime din populatia tarii. Tehnologia a evoluat rapid si permite angajatilor sa fie `conectati` aproape non-stop, lucru care face ca necesitatea de a avea personalul in birou tot timpul sa nu mai fie atat de imperativa.
In ciuda beneficiilor, exista angajati carora le face placere mersul la birou, faptul ca se intalnesc cu restul colegilor si ca interactioneaza fata in fata si nu prin conferinte telefonice sau web. Acesta este motivul pentru care angajatorii trebuie sa puna in balanta caracteristicile fiecarui business si sa decida daca munca de acasa este o optiune potrivita.

36% dintre romani nu au posibilitatea de a munci de acasa si acesta este in particular cazul clujenilor(45%) si iesenilor(43%), care si-ar dori sa ca angajatorii sa le ofere aceasta posibilitate. Oricum, 35% dintre angajati nu sunt deranjati de faptul ca nu li se ofera aceasta posibilitate. 23% dintre bucuresteni au raspuns ca nu-i deranjeaza ca trebuie sa se deplaseze la birou si mai mult, 15% dintre acestia sustin ca li s-a propus sa lucreze de acasa, dar au refuzat.

Rezultatele sondajului sunt bazate pe voturile vizitatorilor site-ului bestjobs.neogen.ro in perioada 26 mai-10 iunie 2006. Voturile sunt unice, un utilizator ne-avand posibilitatea de a vota de mai multe ori.