Peste 4.000 pachete de tigari ascunse in podelele si podurile vagoanelor

Inspectorii vamali din cadrul D.R.V. Bucuresti si D.R.V. Iasi, impreuna cu politistii de frontiera din IGPF si IJPF Iasi, au descoperit, in urma unui control amanuntit asupra trenului “Prietenia”, inceput in Gara Nicolina si finalizat in Bucuresti, peste 4.000 pachete de tigari, ascunse in podelele si podurile vagoanelor din compunerea garniturii.

Actiunea a fost demarata azi noapte, in Gara Internationala Nicolina, jud. Iasi, cand echipe formate din inspectori vamali si politisti de frontiera au verificat amanuntit trenul international “Prietenia”, care circula pe ruta Chisinau-Iasi.

In urma controlului efectuat la intrarea trenului in tara, au fost descoperite, ascunse intr-unul din vagoane, aproximativ 2.000 de pachete de tigari.

Pentru a evita intarzierea trenului, verificarile au fost continuate de autoritati pe intreg traseul garniturii, inclusiv la destinatia finala – Gara de Nord Bucuresti, unde au mai fost gasite, ascunse in podele, podul vagonului si sub capacele de vizitare a bazinelor de apa, alte 2.000 pachete de tigari, diferite marci (“LM” si “Pall Mall”).

Fiind demarate cercetarile, insotitorii de vagon au declarat ca nu cunosc modalitatea prin care tigarile au ajuns in tren.

Intreaga cantitate de tigari – a caror valoare de piata este de aproximativ 140 milioane de lei vechi – a fost ridicata de inspectorii vamali in vederea confiscarii, conform prevederilor din Regulamentul de aplicare a Codului vamal al Romaniei (H.G. nr. 1114/2001).

Inspectorii vamali si politistii de frontiera vor continua astfel de actiuni, in scopul combaterii traficului cu bunuri de larg consum, si in special a traficului de tigari.