Peste 300 de muzicieni din 45 de țări se vor afla la EUROPAfest 2014

martie 21, 2014

EUROPAfest 2014 este un eveniment dedicat muzicii jazz, blues, pop şi celei clasice, aflat la cea de-a 21-a ediţie. Acesta va revitaliza scena muzicală a Capitalei în perioada 8 - 24 mai, unde se vor afla peste 300 de muzicieni din 45 de ţări.

"Am creat EUROPAfest cu pasiune şi credinţă că putem reuşi. Încă de acum 21 de ani am realizat performanţă. Am gândit tot ceea ce am făcut ca şi cum ne-am fi aflat pe oricare dintre marile scene ale lumii. Chiar dacă a fost greu, într-o societate în continuă schimbare, era singurul lucru pe care îl puteam face. Rezultatele n-au întârziat să apară, EUROPAfest devenind unul dintre cele mai apreciate festivaluri, atât în ţară, cât şi pe plan european. Un lucru este cert, EUROPAfest a creat o imagine pozitivă României", a declarat Luigi Gageos, directorul festivalului.

Festivalul, al cărui slogan este "It's all about live quality music!", reuneşte patru genuri muzicale: jazz, blues, pop şi muzică clasică. Acesta va da startul maratonului de evenimente marca EUROPAfest pe data de 8 mai cu Opening Concert - Ziua Europei, şi se va încheia pe data de 24 mai cu gala EUROPAfest. Cele două concerte se vor desfășura la Teatrul Odeon.

Între 8 şi 17 mai, organizatorii evenimentului propun concerte de jazz, blues şi pop susţinute de trupe consacrate din mai multe ţări europene. Prezenţele muzicale deja consacrate, dar şi din noua generaţie vor avea concerte de jazz, blues & pop şi jam sessions în mijlocul publicului între 8 și 23 mai.

Agenda EUROPAfest mai include o serie de evenimente atractive, în care muzica live este singura care contează. Organizatorii pun accentul pe calitate şi mai puţin pe comercial, lăsând ca sunetele de flaut, contrabas, chitară, vioară, precum şi prezenţa artiştilor să fie cele care captivează audienţa. Astfel, vor fi seri de concerte care se îmbină într-un mod armonios cu jam sessions, caffe festival, workshop-uri şi masterclasses, informează Mediafax.ro.

 

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro