Peste 300 de camioane romanești blocate in punctele de frontieră Gorizia si Fernetti (Italia-Slovenia) de peste 30 ore

martie 15, 2020

Buna seara !!
Facem un apel către organele abilitate din Romania pt a rezolva situatia celor peste 300 de camioane romanești blocate in punctele de frontieră Gorizia si Fernetti (Italia-Slovenia) de peste 30 ore !!!!
Doar colegilor cu numere de Romania le este interzisă trecerea in Slovenia, celorlalți colegi unguri, italieni și sloveni li se acorda drept de trecere .
Mai mult de atat, in acesta seara cativa colegi ai nostri care au cerut explicatii, la limita rabdării, au fost bruscati de catre autoritati.
Exista informatii de la colegii nostri ca unul dintre colegi chiar a fost bătut la Fernetti de catre cei de la politie.
Oamenii respectivi in proportie de 90% fac curse tur retur Italia-Romania și nu dețin in camioane suficiente provizii de apa și mancare pt a putea ramane incă o perioadă de timp acolo.
Intelegem ca este o situatie sensibilă in aceste zile, dar acei oameni sunt compatrioti ai nostri, colegi ai nostri, ajunsi la capatul rabdarii,ținuți ca si animalele pe marginea drumului fara o toaleta, fara posibilitatea de a se aproviziona, fară informatii clare despre ce urmeaza.
Sunt sute de camioane frigorifice care risca să piardă marfurile avand in vedere ca motorina ce asigura rularea motoarelor la agregatele frigorifice este pe terminate.
Apelul meu, al nostru, se indreapta catre ambasada Romaniei in Italia, Ministerul Transporturilor și oricarui organ abilitat din Romania care poate găsi o solutie de compromis ce ar scoate oamenii afara din acel camp unde stau de 2 zile !!
Multumim !!
Pe sosele ne avem doar unii pe ceilalți !!
#OmulȘoselelor

 

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro