Peste 2300 de utilizatori de Internet la festivalul Peninsula

Prima etapa a campaniei initiate de catre Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, “Lasa-ti amprenta pe net!”, desfasurata in cadrul festivalului Peninsula 2006, de la Targu Mures a luat sfarsit.

“Este imbucurator faptul ca un numar atat de mare de persoane au fost prezente la standul special amenajat de catre MCTI pentru a oferi acces gratuit la Internet. Mai mult de 2300 persoane au utilizat Internetul, reusind in acest fel sa fie in contact cu prietenii, familia si, de ce nu, partenerii de afaceri. Scopul nostru este acela de a creste rata de penetrare a Internetului pana la 33% in anul 2007, iar acest proiect reprezinta doar o prima etapa din campania initiata de catre MCTI in acest sens”, a declarat ministrul Zsolt Nagy.

Dupa ce in prima zi a festivalului peste 700 de utilizatori au accesat gratuit Internetul de pe cele 30 de calculatoare puse la dispozitie de catre MCTI intr-un spatiu special amenajat, urmatoarele zile au confirmat asteptarile in ceea ce priveste numarul persoanelor prezente la stand pentru a naviga pe Internet. Astfel, la sfarsitul festivalului Peninsula, bilantul arata ca numarul participantilor la eveniment se ridica la aproximativ 60.000 de persoane, dintre care mai mult de 2000 au fost prezente la standul MCTI, petrecand cel putin o ora pe Internet.

Pentru a putea accesa gratuit Internetul, fiecare participant la festival a trebuit sa se inscrie, completand un chestionar referitor la utilizarea Internetului, dupa care a primit un card de acces, pe care a putut sa-l utilizeze ori de cate ori a dorit. 2300 astfel de carduri au fost utilizate de-a lungul celor 5 zile ale festivalului, insa majoritatea posesorilor acestora au revenit in repetate randuri pentru a putea naviga pe Internet, ajungandu-se in final la un numar de 7000 de intrari, ceea ce inseamna ca o persoana a revenit in medie de 3 ori.

Participantii la festival au putut, prin intermediul celor 30 de calculatoare de la standul MCTI, sa isi verifice casutele postale electronice, sa fie la curent cu noutatile de la Peninsula si sa isi lase amprenta pe net, pe site-ul www.mcti.ro/peninsula. La sfarsitul celor 5 zile ale festivalului, peste 400 de persoane si-au lasat amprenta, exprimandu-si parerea despre initiativa MCTI, despre festival sau transmitand ganduri si opinii celorlalti utilizatori.

Mai multe detalii despre eveniment sunt disponibile la adresa: www.mcti.ro/peninsula.
(MCTI)