Peste 100 de experți internaționali vor mentora startup-urile early-stage de tehnologie din România și din Europa de Sud-Est care se înscriu în programul Startup Reaktor

martie 20, 2024

Peste 100 de experți din zece țări din Europa de Vest și zona scandinavă vor face mentorat pentru startup-urile early-stage de tehnologie din România și din Europa de Sud-Est care se înscriu în Startup Reaktor, un program prin care fondatorii pot accesa investiții pre-seed și se pot extinde la nivel internațional.

Startup Reaktor este un program “internationalization first” dedicat startup-urilor tech din Europa de Sud-Est aflate în faza early stage și very early stage, cu focus pe validarea și lansarea în piețe noi.

Fondatorii se pot înscrie în Startup Reaktor până pe 22 martie la https://www.f6s.com/startup-reaktor-2024/apply

Programul este sprijinit de peste 30 de parteneri din ecosistemul european de startup-uri de tehnologie, iar serviciile de consultanță și expertiză vor fi oferite de Strategy Tools - Norvegia, partener al programului alături de Innovation Norway.

De asemenea, prin parteneriatul cu SeedBlink, startup-urile cu cele mai bune rezultate se vor putea lista pe SeedBlink pentru runde de investiții pre-seed de la 50.000 pana la 300.000 de euro.

Startup Reaktor se adresează startup-urilor din domenii precum: data automation, inteligență artificială, enterprise software, servicii financiare, eHealth, proptech, cleantech, edutech & future of work, market places, SaaS, transport și mobilitate, aerospace & defence, smart-city, securitate cibernetică, gaming, data & analytics și agritech.

Evaluarea se va face în funcție de criterii precum: componența și expertiza echipei, modelul de business, impactul vizat de către produsul propus, potențialul de scalare internațională, dimensiunea pieței vizate, competiția identificată, acțiunile de validare realizate până în prezent.

Companiile selectate vor fi incluse în patru bootcamp-uri care vor aborda teme precum adaptarea modelului de business pentru dezvoltare internațională, tehnici de validare - împreună cu partenerul, Linnify, analiza și identificarea pieței internaționale potrivite pentru lansare, accesarea pieței.

“Prin programele lansate de-a lungul anilor de Romanian Tech Startups Association - ROTSA și Techcelerator am adus sute de specialiști internaționali alături de fondatorii români și cei din regiune. Specialiști în tehnologie, dezvoltare de business, finanțare, vânzări sau marketing, oameni care au propriile businessuri sau lucrează în companii de renume. Startup Reaktor este un program în care ne continuăm demersurile, de această dată având în atenția noastra fondatorii aflați în fazele cele mai de început ale unei afaceri, cei care sunt la nivel early-stage sau chiar foarte early-stage, dar care își doresc finanțare și mai ales își doresc să se extindă internațional”, a declarat Tudor Pasc, director al programelor de incubare dezvoltate de Romanian Tech Startups Association (ROTSA).

Mai mult de 70 de echipe din România și din regiune s-au înscris deja în program.

Startup Reaktor este un program lansat în 2022 de Romanian Tech Startups Association - ROTSA, care se află la a patra ediție și se desfășoară printr-un grant Innovation Norway în parteneriat cu Techcelerator, EIT Digital, European Startup Network - Bruxelles, Strategy Tools - Norvegia, TechAngels Romania, Linnify, SeedBlink și investitori locali.

Programul se va finaliza pe 29 aprilie cu Startup Reaktor Alpha DemoDay, un eveniment de pitching prin care startup-urile își vor prezenta business-urile în fața partenerilor internaționali si investitorilor asociați programului.


Articol furnizat de KomuniK - Comunicate de presa

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro