Pescuitul de peste pe Marea Neagra

Pescarii sportivi care au avut ocazia de a pescui in mare au putut remarca diferentele majore față de pescuitul la ape stătătoare – fie la mal sau din ambarcațiune sau râuri și văi.

Principalele specii de pește care se pot captura în Marea Neagră sunt reprezentate de guvid, chefal, stavrid, zărgan și lufăr și șalău.

Pescuitul în mare se poate realiza prin doua metode, și anume: la mal sau din ambarcațiune. Pentru pescuitul la mal, este esențial ca bețele sa aibă lungime mai mare pentru a se putea efectua aruncări cât mai în larg, mai ales în zonele stâncoase, și să fie suficient de puternice pentru a rezista la momeli de până la 300 g.

Dacă pescuitul nu se face de la mal, ci din ambarcațiune, atunci lungimea bețelor nu mai este foarte importantă. Marea majoritate a momelilor care sunt folosite de pescarii sportivi la pescuitul marin se gasesc pe malul mării, acestea fiind reprezentate in deosebi de garizi, râme, crabi, melci, puiet de pește și interiorul, carnea de scoica.

Pentru pescuitul la răpitor, popularitate foarte mare incep să prindă momelile artificiale. În ceea ce privește echipamentele utilizate, este de preferat să se folosească mulinete cu multiplicator. La aceste mulinete, tamburul se învârte de mai multe ori la fiecare singură mișcare a brațului prin intermediul roților dințate.

Firele pentu bețe sunt recomandate să aibă grosime de cel puțin 0,4 mm, în cazul în care se intenționeaza să se prindă pește în zone stâncoase. În rest grosimea firelor nu mai este foarte importantă. Cârligele trebuie sa fie de calitate superioară, din oțel inoxidabil pentru ca apa sărată să nu acționeze asupra lor. Legat de ambarcațiuni, în zonele stâncoase este recomandat ca materialele din care este confecționată barca să fie de rezistență cât mai ridicată.

Fishhouse Baia Mare este printre principalele firme importatoare de puiet de pește pentru populări și repopulări din România.

 

 

Cauti Gazduire Web? Alege Speedhost.ro