Pescar salvat dupa ce a supravietuit 8 zile in largul marii, hranindu-se cu un pescarus

Raymundo Rodriguez Noyola, in varsta de 43 de ani, a fost gasit de echipajul unui iaht, plutind pe o cutie de polistiren la 6 mile distanta de Insula Roqueta, Mexic. Desi evident deshidratat si slabit, barbatul a reusit totusi sa faca semne disperate si sa strige cat il tineau puterile, pentru a fi salvat.

 

Acesta a povestit ca a fost nevoit sa se hraneasca cu orice pentru a ramane in viata. Din fericire, a reusit sa prinda un pescarus, pe care l-a mancat in intregime pana cand a fost salvat.

 

Ambarcatiunea pescarului s-a scufundat dupa ce acesta a plecat in larg, in data de 14 septembrie, ignorand avertismentele care indicau apropierea unei furtuni tropicale. Colegul sau in varsta de 65 de ani nu a supravietuit furtunii, cadavrul fiind descoperit de politisti cateva zile mai tarziu, in apropiere de coasta.

 

Roberto Odis Vazquez, capitanul iahtului salvator, a declarat ca este o minune ca barbatul a supravietuit. Acesta avea arsuri destul de grave din cauza soarelui, era deshidratat si incepuse deja sa delireze cand a

fost gasit.

 

Sursa: Daily Star