Pericolul practicilor de Optica Mobila

ianuarie 26, 2010

Mircea Tatar-Moisescu, Presedintele Patronatului Optica, atrage atentia asupra pericolului practicilor de OPTICA MOBILA pentru sanatatea pacientilor cu probleme ale vederii

Avand in vedere amploarea luata la nivelul intregii tari a fenomenului denumit OPTICA MOBILA, avertizam persoanele care au probleme oftamologice asupra pericolului la care se expun in cadrul consultatiilor efectuate in spatii care nu corespund din punct de vedere sanitar si care nu sunt autorizate pentru desfasurarea de consultatii optometrice.
Echipamentele utilizate opereaza optim numai in conditii stricte, in spatii special amenajate, autorizate de catre Ministerul Sanatatii, altfel rezultatele consultului pot fi incorecte, prescriptiile de ochelari gresite, iar utilizarea ochelarilor respectivi poate duce la deficiente de vedere pe termen lung, a caror remediere, daca mai este posibila, este si foarte costisitoare.
De asemena, in cele mai multe cazuri, persoanele ce efectueaza consultatiile nu au pregatirea si autorizarile necesare.
Dorim sa aducem la cunostinta conducerilor institutiilor de stat, a primariilor, a firmelor de stat si private ca permitand desfasurarea acestor activitati de Optica Mobila la sediilor lor pericliteaza sanatatea persoanelor care urmeaza sa fie consultate, fiind moral responsabile pentru cazurile in care vederea pacientilor consultati a fost afectata negativ de utilizarea unor ochelari necorespunzatori.
De asemenea, sesizam Ministerul Finantelor, organele cu atributii de control financiar ca, n multe cazuri, vanzarea ochelarilor se face fara acte, vanzatorii respectivilor ochelari fiind vinovati de evaziune fiscala cu incalcarea legislatiei in vigoare. Mentionam ca in acceptiunea Legii nr. 176/2000, ochelarii de vedere sunt considerati dispozitive medicale, vanzarea acestora fiind strict reglementata si ea nu poate face sub nici o forma obiectul comertului ambulant.
Efectuarea de consultatii in spatii neautorizate, in general la sediile apartinind unor institutii, firme sau chiar in piete agro-alimentare sau sali sportive, nu este facuta de catre firmele respective din motive umanitare, totdeauna ca urmare a unor astfel de consultatii se prescriu si se vand ochelari de vedere, aceste firme realizand venituri majorate, dar cu riscul ca unora dintre persoanele carora li s-au prescris ochelari sa li se agraveze problemele de vedere pe care le aveau deja sau sa le apara noi deficiente ale vederii.
 

www.patronatuloptica.ro

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro