Peretii cortina si frumusetea exterioara a cladirilor

aprilie 3, 2013

Atunci cand construiesti o cladire, fie ca este vorba de o simpla casa sau de sediul unei firme renumite din oras, trebuie sa tii cont, pe langa aspectele legate de siguranta si utilitatea acesteia, si de frumusetea exterioara a cladirii. Pana la urma, frumusetea nu este un moft. Aspectul cladirii este cartea de vizita a proprietarului, fiind primul lucru pe care un om il vede atunci cand iti paseste pragul casei sau cand intra in sediul firmei tale. De aceea, acest aspect nu trebuie neglijat niciodata. Iar in ziua de astazi exista numeroase posibilitati care te ajuta sa creezi un aspect cat mai frumos si mai elegant oricarei locuinte. Aici putem vorbi despre peretii cortina, care sunt o revolutie a tehnicii, imbinand utilul cu placutul.

Despre peretii cortina

Peretele cortina este invelisul exterior al unei cladiri si nu are rol structural. Acest perete separa interiorul unei cladiri de mediul inconjurator. Datorita acestui fapt, peretii cortina sunt confectionati din materiale usoare, care reduc astfel costurile de productie. Totodata acesti pereti sunt facuti ca sa reziste, atat vantului, cat si apei sau cutremurului.

Unul dintre cele mai folosite materiale utilizate pentru confectionarea unui perete cortina este sticla, care da un aspect deosebit fatadei oricarei cladiri.

Un perete cortina este o fatada moderna, fiind un foarte bun izolator termic si fonic si ofera numeroase posibilitati de design. Pe langa utilizarea lor pentru construirea de sedii, birouri sau banci, peretii cortina mai sunt folositi si pentru inchiderea de spatii interioare.

Un sistem de perete cortina este alcatuit din:

- Sistemul structural propriu, care presuppune montanti si rigle distantier sau traverse;

- Panouri, care sunt montate pe sistemul structural initial si acestea pot fi de mai multe feluri: panouri transparente confectionate din sticla sau panouri opace;

- Diferite dispozitive destinate prinderii, fixarii si finisarii;

- Geamurile, care sunt termoizolante.

Avantajele peretilor cortina:

- Protejeaza si infrumuseteaza o cladire;

- Se adapteaza oricarui tip de cladire;

- Se asambleaza rapid si foarte usor;

- Poate avea culori diferite, dar rezistente;

- Rezista la factorii de mediu;

- Se intretine usor;

- Izoleaza termic si fonic;

- Prezinta flexibilitate;

- Sunt rezistenti la deformari care pot fi cauzate de vibratiile din timpul cutremurelor.

Sistemele SCHÃœCO

Sistemele cele mai utilizate pentru peretii cortina sunt sistemele SCHÃœCO. Acestea permit satisfacerea gusturilor oricarui client.

Aceste sisteme pot fi de mai multe tipuri, insa cele mai cunoscute sunt sistemul FW50+ si sistemul ALUMIL Standard Plus M6. Cu ajutorul acestora pot fi realizati peretii cortina de calitate, cat si luminatoare. Sistemele SCHÃœCO prezinta o mare compatbilitate intre ele, garantand astfel o mare libertate de creatie.

O firma care se ocupa de producerea si comercializarea de pereti cortina este MIMO, care a luat nastere in anul 1992 in Sighetu Marmatiei. Modelele de pereti cortina comercializate de catre MIMO pot fi din aluminiu, otel sau sticla. Experienta pe care societatea a castigat-o de-a lungul anilor o recomanda ca fiind una dintre cele mai serioase si mai cautate din acest domeniu. Poti apela cu incredere la serviciile MIMO.

» Preluat de pe LivePr.ro
- Peretii cortina si frumusetea exterioara a cladirilor

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro