Pedaleaza pentru un viitor mai bun

Sunt multe modalitati prin care poti protesta impotriva poluarii. Multi aleg insa cai ce nu aduc niciun beneficiu, deoarece iesitul pe piata cu un slogan luat de la americani nu ii va face pe soferii romani sa nu mai foloseasca masinile inmatriculate in Bulgaria. Pentru a depasi aceasta conditie, care are drept consecinta poluarea, trebuie sa luam initiativa, iar unii aleg sa foloseasca exclusiv doar bicicleta pentru a se deplasa. In ultimii 5 ani tot mai multe persoane din Romania aleg bicicleta ca mijloc de transport principal.

Acesta alegere este facuta de cele mai multe ori de persoane pana in 40 de ani, care vor schimbare, dar care se gandesc si la beneficiile pe care le aduce acest sport. In trecut, bunicii nostri foloseau bicicletele pentru a ajunge la serviciu, la scoala, unii faceau si piata folosind bicicleta. In ziua de astazi este chiar mai usor, deaorece magazine precum click4sport.ro ofera o gama mult mai diversificata de produse in ceea ce priveste alegerea unei biciclete oras sau accesorii pentru aceasta.

Pedalam pentru a diminua poluarea. Chiar daca alte tari europene ne-au luat-o cu mult inainte la acest capitol, inca este timp pentru a face o schimbare adoptand mijloace de transport alternativ precum bicicleta. 

Transportul alternativ este definit ca: orice mijloc de transport ce implica diminuarea utilizarii de benzina si motorina. Se refera de regula la orice mijloc de transport in afara masinilor personale ce utilizeaza combustibili conventionali.

Sistemele durabile de transport au o contributie benefica asupra sustenabilitatii sociale, economice si ecologice, a comunitatilor pe care le deservesc. Aceasta imbunatatire a calitatii vietii urbane poate fi obtinuta prin implementarea unui Plan de Mobilitate Urbana Durabila, care in multe cazuri ar presupune o regandire serioasa a mediului si a planificarii urbane. Planul de Mobilitate Urbana Durabila este un set de actiuni orientate catre introducerea unor forme mai sustenabile de calatorie, cum ar fi mersul pe jos, mersul cu bicicleta si transportul public dintr-un oras, adica mijloacele de transport compatibile cu cresterea economica, coeziunea sociala si protectia mediului, asigurand astfel o calitate mai buna a vietii pentru cetateni.

Pentru a dezvolta durabil un oras, este foarte important sa se actioneze in doua directii:

 • Schimbarea comportamentului si atitudinii cetatenilor si

 

Schimbarea planificarii si organizarii spatiilor urbane.

Ciclismul are un rol major in orice Plan de Transport Urban Durabil. Acesta ajuta la reducerea aglomeratiei in trafic, a poluarii aerului si a reducerii emisiilor care provoaca incalzirea globala. 23% din calatoriile cu masina sunt mai mici de 2 mile (aprox 3 km), o distanta care poate fi parcursa usor cu bicicleta in mai putin de 15 minute. Daca oamenii aleg sa faca unele din aceste calatorii cu bicicleta, acest lucru putea avea un impact considerabil asupra aglomeratiei locale si poluarii.

Avantaje: economiseste din spatiul urban, economiseste bani, promoveaza sanatatea si bunastarea, face calatoria mai placuta, reduce timpii pierduti in transport, poate chiar sa imbunatateasca viteza de deplasare per total. 

Click4sport.ro este magazinul perfect de la care poti sa iti cumperi prima bicicleta, la un pret exceptional.

 

 

 

 

Cauti Gazduire Web? Alege Speedhost.ro