Pe zi ce trece, oamenii isi pierd inteligenta

Un studiu realizat de catre cercetatorii de la Universitatea Stanford emite o ipoteza ingrijoratoare pentru rasa umana. Studiul prezinta posibilitatea unei pierderi a capacitatilor intelectuale si emotionale deoarece aceste abilitati umane trec prin mutatii care le altereaza.

Abilitatile intelectuale si emotionale specifice omului sunt codate prin intermediul a mii de gene, ceea ce le face vulnerabile si fragile. Inteligenta si comportamentul uman presupun functionarea in conditii optime a unui numar de gene cuprins intre 2.000 si 5.000. Cercetatorii de la Stanford au plecat de la premisa conform careia aceste gene si structuri de gene sunt foarte vulnerabile la mutatii, iar mediul in care traim nu inlatura aceste mutatii prin selectie naturala. Aceste mutatii vor determina, in timp, o scadere a capacitatilor intelectuale si emotionale ale oamenilor.

Oamenii de stiinta spun ca in aproximativ 3.000 de ani sau 120 de generatii se vor petrece doua astfel de mutatii care ne vor altera inteligenta.

Aceasta descoperire releva, prin contrast, ca stramosii nostri ne-ar fi fost net superiori din punct de vedere intelectual, altfel nefiind capabili sa se adapteze intr-un mediu in care apareau in permanenta noi pericole.

Totusi, nu ar trebui sa ne alarmam. Ritmul accelerat in care se dezvolta tehnologia, pana cand omenirea va ajunge sa resimta degradarea inteligentei, se va ajunge la solutii care sa rezolve aceasta problema.