Patru persoane înjunghiate lângă fostul sediu al Charlie Hebdo

Patru persoane au fost înjunghiate vineri lângă fostul sediu al revistei Charlie Hebdo din Paris, a anunțat prim-ministrul Franței Jean Castex.

O sursă din poliție citată de Reuters a afirmat că două din victime au răni care le pun viața în pericol.

Conform sursei citate, doi suspecți au fost dați în căutare și un cordon de securitate a fost instalat de forțele de ordine ca urmare a unui pachet suspect.

UPDATE: Unul dintre suspecți a fost prins de poliție.

Atacul are loc la câteva zile după ce teroriștii Al-Qaida au amenințat jurnaliștii Charlie Hebdo, pentru că aceștia au republicat caricaturi cu profetul Mahomed.

Una din armele folosite a fost găsit la fața locului, potrivit surselor din poliție. Ea a fost descrisă de martori fie ca o macetă, fie ca un satâr.

Poliția a cerut parizienilor să evite zona incidentului în timp ce face verificări în zona nord-estică a capitalei Franței.

Atacul vine la trei săptămâni după începerea procesului a 14 persoane cu legături cu militanții islamiști care au atacat redacția Charlie Hebdo în ianuarie 2015 și au ucis 12 persoane. Motivul atacului terorist a fost legat de caricaturile cu profetul Mahomed publicate de revistă.

 

 

 

 

Sursa: europalibera.org